Wasmachine kiezen: zo doe je dat

Wij beoordelen dit product met een:

Als je een groot gezin te runnen hebt, is een goede wasmachine onmisbaar. Zeker als je meerdere kinderen hebt blijft de was zich opstapelen. Moet je een nieuwe wasmachine kopen? Er bestaan ontzettend veel wasmachines: groot, klein, duur, goedkoop, duizend soorten wasprogramma’s. In dit artikel vertellen we waar je op moet letten bij de aankoop van een wasmachine

Kwaliteit

Als je een gezin hebt, moet je een goede wasmachine hebben, punt. Vergelijk wasmachines online om te kijken welke het best beoordeeld wordt en lees reviews op onafhankelijke websites. In elektronicawinkels kan het personeel vaak ook vertellen welke wasmachines goede kwaliteit leveren.

Inhoud

Hoeveel was jij in je wasmachine kan stoppen hangt af van het vulgewicht. Hoe groter jouw huishouden, hoe groter het vulgewicht is dat je nodig hebt. Bij een huishouden van 1 tot 2 personen kom je prima toe met een vulgewicht van 7 kilo, maar als je ook kinderen hebt moet je toch al snel gaan voor een wasmachine met een vulgewicht van zo’n 9 kilo of meer.

Toerental

Het toerental is het aantal rondjes dat jouw wasmachine per minuut kan draaien tijdens het centrifugeren. Hoe hoger dat toerental is, hoe droger je was is wanneer je het uit de wasmachine haalt. Wanneer je graag droge was wilt is een toerental van 1600 ideaal, maar wanneer je veel delicate spullen hebt en liever voorzichtiger wil kunnen drogen: ga dan voor 1400 of 1200 toeren.

Formaat

Je wasmachine moet natuurlijk wel in het washok passen. Meet de beschikbare ruimte op en kijk welke wasmachine bij jou in huis past (let op: hij moet ook door de deur kunnen). Helaas gaat het formaat van een wasmachine altijd samen met het vulgewicht. Een kleine wasmachine heeft bijna altijd een lager vulgewicht dan een grotere wasmachine.

Energiezuinige wasmachines

Je wilt zo zuinig mogelijk kunnen wassen. Kies daarom een wasmachine met minimaal energielabel A, maar je kunt nog beter gaan voor een wasmachine met het label A+ of A++. Tegenwoordig bestaan er zelfs apparaten met het label A+++.

Geluid

Wasmachines maken geluid. Wanneer je vaak in de avond wast of je wasmachine naast een slaapkamer staat kan dat vervelend zijn. Je kan in dat geval kiezen voor een stille wasmachine. Deze produceert zo’n 71 dB, ten opzichte van een normale wasmachine, die tussen de 74 en 77 dB produceert. Uiteraard moet je voor een stille wasmachine wel wat meer geld neerleggen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.

De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Inhoudsopgave

BoekenBoeken
Klik Hier
BabyBaby
Klik Hier
Design en lifestyleDesign en lifestyle
Klik Hier
KlussenKlussen
Klik Hier
Deel deze blog:
Facebook
WhatsApp
Pinterest
LinkedIn

Ook interessant