Wat maak je klaar in een braadpan?

Het Gezinsleven - Personal Blog
Het Gezinsleven - Productreview
Het Gezinsleven - Sponsored blog

Wij beoordelen dit product met een:

Een braadpan is een onmisbare tool in elke keuken. Deze stevige en robuuste pan is perfect voor het bereiden van diverse gerechten, zoals stoofschotels en gehaktballen. Het is een veelzijdige pan die geschikt is voor het bereiden van grote hoeveelheden voedsel en het behoudt van de smaak en voedingsstoffen van het voedsel. Met een braadpan kan je niet alleen vlees laten sudderen, maar je kan ook groenten stoven. Je kan er veel kanten mee op en daarom is de braadpan een onmisbare pan in de keuken. Ter inspiratie staan hieronder gerechten en voorbeelden van wat je in de braadpan kan maken.

Stoofschotels

Stoofschotels zijn heerlijke en comfortabele gerechten die perfect zijn voor koude winterdagen. Ze worden vaak bereid in een braadpan, omdat deze pan het beste is voor het langzaam en gelijkmatig garen van het vlees en de groenten. Het resultaat is een rijk en smaakvol gerecht dat heerlijk is om te serveren met rijst, aardappelen of brood. Hieronder staan voor jou wat voorbeelden van overheerlijke stoofschotels.

  • Boeuf bourguignon
  • Paddenstoelenstoofpot
  • Pittige pompoenstoofpot
  • Hachee

Geroosterd vlees

Een andere populaire bereiding in een braadpan is het roosteren van vlees. Door het vlees eerst aan te braden in de braadpan en daarna verder te garen in de oven, krijgt het een heerlijke knapperige korst en blijft het van binnen lekker sappig. Dit moet je zeker een keer proberen wanneer je beschikt over een mooie braadpan. De vleessoorten die je goed kan roosteren zijn varkensvlees, kip en rundvlees. 

Groenten

Naast alle vleesgerechten kan je met een braadpan ook genoeg met groenten doen. Voor alle vegetariërs onder ons zijn er ook nog genoeg opties! Door groenten te roosteren of te stoven in de pan krijgen ze een heerlijke smaak en blijven ze lekker knapperig. Deze groenten kan je gebruiken in lekkere gerechten of eet ze apart. De smaak in de groente wordt goed ontwikkeld en is al lekker op zichzelf. Ter inspiratie staan hieronder nog wat groenten die zeer geschikt zijn om te roosteren in een braadpan, maar gebruik vooral je favoriete groentes

  • Wortels
  • Champignons
  • Pompoen
  • Courgette

Soepen & sauzen

Door de gelijkmatige warmteverdeling van de pan kan je de soep en saus langzaam laten pruttelen op een laag vuur, waardoor de smaken optimaal tot hun recht komen. Daarom is dit ook de perfecte optie als je een heerlijke maaltijd wilt maken. Je kan er bijvoorbeeld tomatensoep of erwtensoep in maken. Daarnaast kunnen de sauzen bolognesesaus en champignonsaus ook goed sudderen in een braadpan.

Wat is een goede braadpan?

Een goede braadpan is een pan die gelijkmatig verwarmt en de warmte goed vasthoudt, waardoor het voedsel gelijkmatig gaart en lekker smaakt. Het materiaal waarvan de pan gemaakt is, is hierbij belangrijk. Gietijzeren braadpannen zijn bijvoorbeeld erg populair vanwege hun uitstekende warmteverdeling en retentie. Een goede braadpan heeft ook een goed passend deksel, zodat het vocht en de smaken in de pan blijven en het gerecht sappig blijft. Een duurzame en krasbestendige antiaanbaklaag is ook een pluspunt, vooral als je vetarm wilt koken. De Le Creuset braadpan, Staub braadpan en de Demeyere braadpan staan bekend om hun kwalitatieve braadpannen en zijn daarom populaire keuzes.

Welke braadpan is het beste voor inductie?

Een goede braadpan voor inductie moet gemaakt zijn van materialen die magnetisch zijn, zoals roestvrij staal, gietijzer of geanodiseerd aluminium. Daarnaast moet de bodem van de pan vlak en glad zijn om een goede geleiding te garanderen. Ook is het belangrijk om te letten op de grootte van de pan, deze moet geschikt zijn voor de grootte van de inductiezone. Een goede braadpan voor inductie heeft daarnaast een stevige handgreep die niet warm wordt tijdens het koken en een goed sluitend deksel om het vocht in de pan te houden. Wil je een braadpan kopen en laat je je tegenhouden door de dure prijs van de braadpannen? Wanneer je een braadpan aanschaft en deze goed onderhoudt kan deze een leven lang mee! Het is het dus zeker waard.

Wellicht heb je ook interesse in onze blog over het beste pannenmateriaal voor het koken. Bekijk deze dan nu hier!

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.

De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Het Gezinsleven - Personal Blog
Het Gezinsleven - Productreview

Inhoudsopgave

BoekenBoeken
Klik Hier
BabyBaby
Klik Hier
Design en lifestyleDesign en lifestyle
Klik Hier
KlussenKlussen
Klik Hier
Deel deze blog:
Facebook
WhatsApp
Pinterest
LinkedIn

Ook interessant