Wat zit er allemaal in je vluchttas?

Het Gezinsleven - Personal Blog
Het Gezinsleven - Productreview
Het Gezinsleven - Sponsored blog

Wij beoordelen dit product met een:

De vluchttas, iedereen die ooit zwanger is geweest weet wat hiermee bedoeld wordt. Ziekenhuistas, vluchtkoffer of vluchttas, het is allemaal hetzelfde. Je kunt lang denken dat je hem nog niet nodig hebt, maar je kindje zal er op een gegeven moment toch echt uitkomen. En niets is fijner dan een goede voorbereiding.

Er wordt aangeraden om je vluchttas rond de 36/37 klaar te hebben staan. Ben je van plan om thuis te bevallen? Ook dan is het slim om een vluchttas klaar te zetten voor het geval je toch naar het ziekenhuis moet.

Maar wat stop je nou in je vluchttas? De mogelijkheden zijn eindeloos maar ik heb een aantal van mijn vriendinnen gevraagd wat zij erin hebben gestopt en ik heb een lijstje gemaakt van de (volgens hen) belangrijkste dingen.

Luiers

Het eerste dat je in je vluchttas doet zijn luiers. Het lijkt misschien gek dat ik deze erbij zet in het lijstje, want deze hebben ze in het ziekenhuis ook en het lijkt vanzelfsprekend. Maar het zal je maar gebeuren dat je ze nodig hebt en het ziekenhuis heeft ze plotseling niet meer. (Onwaarschijnlijk, maar deze control freak is graag goed voorbereid)

Rompers

Ook belangrijk in je vluchttas zijn rompertjes. Neem twee of drie rompertjes mee in maat 50/56. Behalve als je van tevoren al weet dat je kindje veel groter of kleiner zal zijn. Het is natuurlijk lastig om in te schatten hoe groot je kindje precies zal zijn bij de geboorte, maar je kunt ook kiezen voor rompertjes met elastaan. Deze zullen goed aansluiten als je kindje net wat groter of kleiner is dan je dacht. Rompertjes met overslagknoopjes zijn ideaal, je kunt deze makkelijk losmaken bij het verschonen.

Speen

Van mijn vriendinnen begreep ik dat op één baby na, al hun kinderen eigenlijk geen speen nodig hadden net na hun bevalling. Ze sliepen voornamelijk en hadden nog niet echt behoefte aan hun speen. Maar, er was één baby die wat onrustig was meteen na de geboorte en mijn vriendin vertelde me dat ze het toch wel heel fijn vond dat ze de speen mee had genomen, omdat de baby hierdoor toch rustig kon slapen.

Flesje

Als je van plan bent om je baby te voeden met de fles in plaats van borstvoeding is het altijd handig om je eigen flesje alvast mee te nemen. Het wil niet altijd meteen lukken om de baby te laten eten. Met hulp van de mensen in het ziekenhuis kunnen ze op deze manier toch alvast wennen aan het flesje dat je wil gaan gebruiken.

Hydrofiele doek

Onmisbaar in je vluchttas is een hydrofiele doek. Een hydrofiele doek is een geweldige uitvinding volgens mijn vriendinnen. Het zijn grote vierkante doeken, gemaakt van een fijn gewoven katoensoort. De doeken zijn licht van gewicht, voelen heel zacht aan en ademen.

Je kunt de doek voor van alles en nog wat gebruiken, hieronder een aantal functies:

 • Inbakeren
 • Afdrogen na het badje
 • Mondje afpoetsen
 • Omslagdoek bij het voeden
 • In de kinderwagen/bedje om het matrasje te beschermen
 • Dekentje voor onderweg
 • Slabbetje

Zoals je ziet is de hydrofiele doek erg veelzijdig en dus onmisbaar in je vluchttas.

Geboorte outfit

Natuurlijk moet jouw baby er op zijn of haar allerbest uitzien op de geboortedag, dus pak het mooiste pakje in dat je hebt, zodat je baby er prachtig opstaat als het kraambezoek komt.

Maxi Cosi

Oké, deze past natuurlijk niet in je vluchttas, maar is wel heel belangrijk om mee te nemen. Het zal namelijk knap lastig (en onveilig) worden om je pasgeboren baby mee naar huis te nemen in de auto zonder Maxi Cosi. Zet de Maxi Cosi een paar weken voor de bevalling alvast op zijn plek in de auto, dan weet je zeker dat je deze in je haast niet vergeet.

Deze items zijn natuurlijk allemaal belangrijk voor je baby, maar vergeet jezelf als bijna nieuwe moeder ook niet. Nog een aantal dingen die je voor jezelf in de vluchttas kunt stoppen:

 • Bevaljurkje of shirt
 • Telefoon en oplader
 • Belangrijke papieren
 • Portemonnee
 • Ondergoed/Toilettas/Medicatie
 • Lenzen/Bril (je bent meestal niet binnen 4 uurtjes weer weg)
 • Kraamverband
 • Zoogkompressen
 • Voedings-BH

Als je alles in je vluchttas hebt zitten ben jij er helemaal klaar voor. En mocht het binnenkort zover zijn, alvast gefeliciteerd en geniet van je kleintje!

Heb je zelf nog leuke tips of items die niet mogen missen in de vluchttas? Laat ze dan hier achter in de comments!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.

De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Het Gezinsleven - Personal Blog
Het Gezinsleven - Productreview

Inhoudsopgave

BoekenBoeken
Klik Hier
BabyBaby
Klik Hier
Design en lifestyleDesign en lifestyle
Klik Hier
KlussenKlussen
Klik Hier
Deel deze blog:
Facebook
WhatsApp
Pinterest
LinkedIn

Ook interessant