Hoe duurzaam is een waterbesparende regendouche?

Het Gezinsleven - Personal Blog
Het Gezinsleven - Productreview
Het Gezinsleven - Sponsored blog

Wij beoordelen dit product met een:

Duurzaamheid is een hot topic en met de huidige energieprijzen is iedereen nog beter na gaan denken over besparende maatregelen. Korter douchen is een veel voorkomende maatregel maar ook een waterbesparende regendouche draagt hieraan bij. Combineer je dit met het korter douchen dan bespaar je dus dubbel. Omdat de prijzen tegenwoordig zo hard gestegen zijn kunnen besparende maatregelen al direct groot effect hebben op het te betalen bedrag.

Hoe duur is een douchebeurt?

Natuurlijk is dit van verschillende factoren afhankelijk. Denk bijvoorbeeld aan hoelang je doucht maar ook of je al een waterbesparende regendouche hebt, wat je tarief is, hoe warm je doucht enzovoort. Daarom is het eigenlijk niet te bepalen wat een douchebeurt precies kost. Toch proberen we het een beetje uit te leggen.

Het Nibud geeft het volgende aan. Een gemiddelde douchebeurt duurt volgens online onderzoek 9 minuten. Echter lezen we de laatste tijd dat mensen graag korter douchen omdat de tarieven zo hoog zijn. Tegenwoordig zal het aantal minuten dus wel iets lager liggen. Een douchebeurt kost gemiddeld 65 liter warm water, bij 9 minuten douchen. Daarvoor betaal je € 0,72 bij een gasboiler en € 0,84 bij een elektrische boiler. Een bad verbruikt 120 liter warm water per keer. Daarvoor betaal je € 1,49 bij een gasboiler en € 1,96 bij een elektrische boiler.

Deze kosten zijn gebaseerd op een gemiddeld gastarief van € 2,08 per m3 en gemiddeld elektriciteitstarief van € 0,49 eurocent per kWh en een gemiddeld watertarief van € 1,21 per m3 (alles inclusief 9 procent btw). De gemiddelde gas- en elektriciteitstarieven zijn de tarieven van juli 2022.

Waarom een waterbesparende regendouche?

Met een waterbesparende regendouche kan je net als voorheen genieten van het comfort van een regendouche maar dan zonder dat je dezelfde hoeveelheid water gebruikt. Dit zorgt er dus voor dat je een flinke bak water bespaart per douchebeurt zonder daar iets voor te doen. Als je dan ook nog eens korter doucht of kouder doucht profiteer je op meerdere manieren van de waterbesparing. Zo bespaar je niet alleen in je portemonnee maar breng je ook nog eens milieubewust bezig.

Hoe kies je de juiste douche?

Er zijn enorm veel verschillende soorten douches dus het is wel belangrijk dat je de juiste waterbesparende regendouche zoekt. Heb je al een bestaande badkamer en je gaat de douche vervangen dan begint de zoektocht bij een inbouwdouche of opbouwdouche. Bij een inbouwdouche zie je alleen de douchekop en de mengkraan en bij een opbouwdouche zie je de hele douche zitten.

Daarnaast is het ook verstandig om te kiezen voor een passende stijl materiaal en kleur. Heb je kinderen? Dan kan je overwegen om te kiezen voor een koele behuizing. Dit zorgt ervoor dat deze niet extreem heet wordt waardoor je kind zich kan bezeren aan de hete behuizing. Bij BadkamerXXL heb je een ruim aanbod badkamerproducten waaronder een waterbesparende regendouche.

Als je op zoek bent naar een kwaliteitsproduct dan zit je goed bij het merk Hotbath. Vooral bij een waterbesparende regendouche bieden ze verschillende voordelen zoals bijvoorbeeld het Hotbath Ecoair System wat letterlijk zorgt voor de waterbesparing. In het kniegewricht is een vernauwing aangebracht. Het water wat hier doorheen stroomt wordt in snelheid vertraagt en er ontstaat op die plek een drukverlaging waardoor lucht wordt aangezogen en vermengd wordt met het water. Dit systeem zorgt voor hetzelfde comfort maar wel voor een flinke waterbesparing.

Daarbij gecombineerd maken de douches gebruik van het Hotbath Shower Power System. Hierbij zorgt een minimale hoeveelheid water voor maximaal comfort door een gelijke verdeling van het water over de gehele douchekop.

Alle nieuwe Hotbath kranen beschikken over geïntegreerde Hotbath Flühs componenten. Deze producten bestaan uit een messing cartridge met keramische schijven welke vervaardigd zijn uit aluminiumoxide. Deze combinatie zorgt voor de perfecte soepelheid voor het sluiten, regelen en omstellen van de waterstroom.

Heb je zelf een waterbesparende regendouche en wil je deze ervaring met onze lezers delen? Laat je ervaring dan hieronder achter in de comments.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.

De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Het Gezinsleven - Personal Blog
Het Gezinsleven - Productreview

Inhoudsopgave

BoekenBoeken
Klik Hier
BabyBaby
Klik Hier
Design en lifestyleDesign en lifestyle
Klik Hier
KlussenKlussen
Klik Hier
Deel deze blog:
Facebook
WhatsApp
Pinterest
LinkedIn

Ook interessant