Waterspelletjes voor de warme zomerdag

Het Gezinsleven - Personal Blog
Het Gezinsleven - Productreview
Het Gezinsleven - Sponsored blog

Wij beoordelen dit product met een:

Terwijl ik deze blog begin baal ik als een stekker dat ik niet lekker buiten in het zonnetje kan zitten, met mijn voeten in een verkoelend badje. 33 graden is de voorspelling van vandaag en als ik het weerbericht mag geloven, gaan we echt geen slecht verloop van de verdere zomer krijgen wat betreft het weer, heerlijk! Tijd voor waterspelletjes dus!

Ook de kinderen zijn met dit weer lekker buiten aan het spelen en wat is er dan leuker dan waterspelletjes te doen, waarbij ze lekker nat mogen worden. Het droogt ten slotte toch weer binnen een uur.

Ik herinner me nog dat wij vroeger rondom een heel groot grasveld woonden en in de zomer altijd met alle buurtkinderen waterspelletjes deden. Soms maakten we er zelfs een hele competitie van.

Ik heb geprobeerd een aantal leuke waterspelletjes met korte uitleg bij elkaar te vinden, zodat je wellicht wat inspiratie krijgt.

Sponzen stoelendans

We kennen van vroeger allemaal de stoelendans. We dansen allemaal in een kringetje om een stel stoelen heen, maar er is 1 stoel minder dan er personen meelopen. Iedereen is lekker aan het dansen en mag niet te dicht bij de stoelen komen, maar zodra de muziek stopt, moet je zo snel mogelijk een stoel zien te bemachtigen, want anders ben je af. Met dit warme weer kun je hier gemakkelijk een waterspelletje van maken. Leg op elke stoel met water doordrenkte sponzen. Zodra de kinderen op de stoel ploffen worden ze lekker nat.

Bevroren T-shirt contest

Aankleden kan voor sommige kinderen al lastig zijn, maar wat dacht je van het aantrekken van een bevroren T-shirt? Maak ongeveer een uur voordat het spel begint een aantal (oude) T-shirts nat en leg ze opgevouwen in de vriezer. Zodra ze bevroren zijn, deel je ze uit aan de kinderen. Degene die het shirt als eerste aankrijgt wint het spel en is meteen lekker afgekoeld.

Waterballon Piñata

Het volgende spel vind ik zelf een van de leukste waterspelletjes omdat de kids helemaal hartstikke nat gaan worden. Vul een aantal ballonnen met water. Span een touw of lijn door de tuin en maak de waterballonnen hieraan vast. De kinderen mogen nu geblinddoekt om de beurt proberen om de ballonnen kapot te slaan met een stok. Degene die als eerste een ballon kapotslaat wint het spel en wordt tegelijkertijd helemaal nat.

Waterballonnengevecht

Een van de oudste waterspelletjes is denk ik toch wel een waterballonnengevecht. Dit spel heeft ook geen uitleg nodig en is altijd een succes. Ik zou zeggen, vul die ballonnen en gooien maar!

Buikschuifbaan

Met stip het leukste spel der waterspelletjes. Ik heb dit altijd prachtig gevonden om te doen.

Het beste is als je een grasveld hebt dat ook nog een beetje schuin afloopt. Je legt er een heel lang stuk zeil overheen en maak deze helemaal nat, het liefst zodat er een laagje water op blijft staan. Wij lieten vroeger de tuinslang erop liggen met de kraan aan. Gooi de hele “baan” vol met zeep en glijden maar. Dit is een gegarandeerd succes.

Je kunt deze schuifbanen overigens ook kant en klaar kopen, mocht je geen groot stuk zeil hebben.

Waterballonnentrefbal

We hebben vroeger op school allemaal weleens trefbal gespeeld tijdens de gymles. Waarom pakken we in plaats van een bal geen waterballonnen en maken we er een waterspelletje van. Dit spel is het leukste met minimaal 6 spelers maar het kan ook met 4. (of meer) Zorg dat je een speelveld hebt (liefst gras in verband met vallen) waarop je een scheidingslijn kunnen maken. Midden op die scheidingslijn zet je een grote bak met waterballonnen.

De teams gaan nu tegen elkaar strijden, ieder aan hun eigen kant. Elke keer moeten ze terug naar de bak met waterballonnen om nieuwe te pakken en daar lopen ze kans om afgegooid en kletsnat te worden. Als je afgegooid wordt mag je aan de zijkant je team aanmoedigen. Vang je een waterballon en blijft deze heel? Dan mag er een teamlid dat af is, terugkomen in het spel. Het team dat als eerste al zijn spelers kwijt is, verliest het spel.

Er zijn nog veel meer waterspelletjes die de kinderen (of jijzelf) kunnen doen, ik zal er nog een paar benoemen.

  • Waterballon frisbee
  • Snoephappen in een waterbad
  • Flessenvoetbal
  • Waterestafette (met verschillen waterspelletjes)
  • Waterpistool gevecht

Heb je zelf nog leuke ideeën voor waterspelletjes? Laat ze heir achter in de comments!

Vergeet natuurlijk niet je veiligheid in de buitenlucht. Bekijk daarom nu onze blog daarover.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.

De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Het Gezinsleven - Personal Blog
Het Gezinsleven - Productreview

Inhoudsopgave

BoekenBoeken
Klik Hier
BabyBaby
Klik Hier
Design en lifestyleDesign en lifestyle
Klik Hier
KlussenKlussen
Klik Hier
Deel deze blog:
Facebook
WhatsApp
Pinterest
LinkedIn

Ook interessant