Een fijn weekendje weg aan zee

Wij beoordelen dit product met een:

Wil je er even lekker op uit tussen je werkweken door? Ga dan lekker een weekendje weg aan zee. Het is ideaal om even een mini-vakantie in eigen land te houden zonder vrij te moeten vragen. Na een korte autorit en met een lichte tas ben je meteen klaar om van je weekendje weg aan zee te genieten. Er zijn dan ook talloze dingen te ondernemen rondom de kuststreken. Daarnaast brengt een weekendje weg aan zee een hoop ontspanning, waardoor je er weer tegen aan kan!

Strandwandeling

Een weekendje weg aan zee is de ideale plek om je hoofd leeg te maken en energie op te bouwen. Denk alleen al aan een strandwandeling waar je het ontspannende geluid van de golven hoort die stukslaan op de kust en de rust die de natuur te bieden heeft. Het uitzicht op de zee en de duinen dragen op een positieve manier bij aan je mentale gezondheid. Zo is het een feit dat mensen die een wandeling in de buitenlucht maken minder stress ervaren en zich dus beter voelen. Vergeet niet om na je wandeling in een strandtentje een heerlijke kop koffie te pakken, dan smaken ze altijd het beste!

Digitale vrijheid

Tijdens een weekendje weg aan zee ontsnap je tijdelijk aan de digitale wereld. Je onderneemt dan ook dingen, waardoor het verlangen naar de digitale wereld wordt verminderd. In sommigen gevallen hebben mensen een tekort aan vitamine D doordat ze maar achter hun beeldscherm blijven zitten. Een rustgevende strandwandeling verhelpt deze problemen, omdat je niet met je telefoon in je hand op het strand gaat wandelen. Je geniet dan hopelijk lekker van het zonnetje en je lichaam krijgt dan tevens de gelegenheid om vitamine D op te nemen.

Strandactiviteiten

De zee is daarnaast een leuke plek om actief te zijn. Neem bijvoorbeeld een lekkere frisse duik en voel je herboren. Dit is niet alleen leuk, maar ook gezond, want de zee heeft namelijk een helende werking bij kleine wondjes. Verder zorgt het zeewater ook voor ontspanning van je spieren en gewrichten.

Je kan ook leuke wateractiviteiten ondernemen, zoals subben, wakeboarden en surfen en ook op het strand zelf kan je je zeer goed vermaken. Denk aan een potje beachvolleybal met vrienden, mooie zandkastelen bouwen met je kinderen of je hond erop uit sturen om maar weer is een tennisbal te laten halen. De zee is een plek voor iedereen, of je nou met je gezin, partner, collega’s, alleen of sportteam gaat, er is voor iedereen iets te doen!

Tips

Een weekendje weg aan zee brengt niet alleen maar plezier als je niet oplet. Zorg bijvoorbeeld dat je altijd goed en op tijd blijft insmeren. De wind in combinatie met de zon kan namelijk verraderlijk zijn! De wind kan ook heel hard waaien, berg je spullen dan ook goed op. Als je het water in gaat zijn waterschoentjes geen overbodige luxe, vanwege de aanwezigheid van schelpen en steentjes. Kijk ook uit voor kwallen in het water als ze vaak voorkomen. Vergeet uiteindelijk niet om te douchen als je niet meer de zee in duikt. Het is mogelijk dat het zoute water kan gaan irriteren op de huid.

Locatie

Ik zie je al denken, wat is dan de ideale locatie om je weekendje aan zee te plannen? Een geschikte plek om heen te gaan is Julianadorp. Het ligt dorpje ligt aan de kust en op slechts 9 kilometer van Den Helder. In deze marinestad is veel te bezichtigen, bijvoorbeeld fort kijkduin, het marinemuseum en de nollen. Maar ook de mooie tuinen van Hortus over zee.

Daarnaast kan je er ook een dagje Texel van maken door de veerboot in Den Helder te pakken en dan sta je binnen 20 minuten op Texel. Mocht je liever in je weekendje weg aan zee op locatie blijven, dan zijn er in Julianadorp genoeg faciliteiten om je te vermaken. Zo is er een (midget)golfbaan, het subtropisch zwembad, de horeca en watersporten.

Heb jij voor onze lezers nog tips voor een leuk weekendje weg aan zee? Laat dan een reactie achter in de comments.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.

De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Inhoudsopgave

BoekenBoeken
Klik Hier
BabyBaby
Klik Hier
Design en lifestyleDesign en lifestyle
Klik Hier
KlussenKlussen
Klik Hier
Deel deze blog:
Facebook
WhatsApp
Pinterest
LinkedIn

Ook interessant