Welke hobby’s kun je het best in de tuin uitvoeren?

Wij beoordelen dit product met een:

De kans is groot dat je graag in je tuin te vinden bent. Maar het kan toch wat saai zijn om gewoon maar wat stil te zitten in de tuin. Gelukkig zijn er genoeg mogelijkheden om je te vermaken. Bedenk bijvoorbeeld toffe hobby’s die je in de tuin kunt doen. In dit artikel delen we verschillende tips!

Tuinieren

De hobby die het best past bij de tuin? Dat is natuurlijk tuinieren! En je hoeft helemaal geen groene vingers te hebben om eraan te beginnen. Start er gewoon mee als je het leuk vindt. Je leert gaandeweg steeds meer over planten en bloemen. Het is meestal ook niet direct een ramp als het een keertje misgaat. Een tip: zoek informatie op in boeken, of kijk juist tutorials. Je hoeft het wiel immers niet opnieuw uit te vinden. Je kunt je richten op specifieke tuinonderdelen. Misschien wil je bijvoorbeeld wel unieke bloemen laten groeien, of denk je juist aan een eigen moestuin. Opties genoeg!

Atelier in de tuin

Heb je creatieve ambities, bijvoorbeeld als het aankomt op schilderen of beeldhouwen? Doe dat lekker in de tuin! In de warme maanden van het jaar kun je dit gewoon in de buitenlucht doen. Maar ook als het wat frisser is, kun je in de tuin terecht. Zet er een mooi tuinhuis neer, waarin je je atelier bouwt. Wat een plezier! Kies het liefst voor een huisje waar veel daglicht binnenvalt, want dit werkt extra prettig. En richt het huisje natuurlijk op inspirerende wijze in zodat je er graag te vinden bent en veel ideeën opdoet.

Sporten in de buitenlucht

Ben je graag sportief in de weer? Ook dit kan gewoon in eigen tuin. Het ligt natuurlijk een beetje aan de sport die je beoefent, maar met wat creativiteit is er veel mogelijk. Ga bijvoorbeeld fitnessen in de tuin, door er attributen te plaatsen. Of misschien heb je wel ruimte voor een zwembad in de tuin, om baantjes te trekken. Tennissen, pingpongen en badmintonnen behoren ook tot de mogelijkheden. Maar het kan ook zo zijn dat yoga beter bij je past – dat is natuurlijk extra zen in de buitenlucht. En dat zijn nog maar een paar voorbeelden! Je hoeft de deur in ieder geval niet per se meer uit om aan je beweging te komen.

Klussen

Klussen is uiteraard ook een lekkere hobby. Of je nu onderdelen voor je interieur maakt of hele nieuwe creaties ontwerpt: ga vooral aan de slag met de zaken die jij leuk vindt. Je kunt hier weer een huisje voor in de tuin gebruiken, zoals een blokhut of tuinhuis van Van Kooten Tuin en Buitenleven. Een mooie en praktische toevoeging!

Bier brouwen

Een populaire moderne hobby is bier brouwen. De tuin is een ideale plek om dit te doen, idealiter natuurlijk ook weer overdekt in een tuinhuisje of schuur. Deze hobby neemt namelijk best wat plek in beslag, en je wilt al die benodigde spullen waarschijnlijk niet in de woonkamer hebben staan. Dit kan ook nog eens gevaarlijk zijn, mocht er iets gaan lekken of ontploffen. In de tuin kun je echter vrij je gang gaan: ga lekker aan de slag!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.

De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Inhoudsopgave

BoekenBoeken
Klik Hier
BabyBaby
Klik Hier
Design en lifestyleDesign en lifestyle
Klik Hier
KlussenKlussen
Klik Hier
Deel deze blog:
Facebook
WhatsApp
Pinterest
LinkedIn

Ook interessant