Op wereldreis met je gezin

Het Gezinsleven - Personal Blog
Het Gezinsleven - Productreview
Het Gezinsleven - Sponsored blog

Wij beoordelen dit product met een:

Droom jij ervan om voor langere tijd op reis te gaan met je gezin? Misschien fantaseer je er zelfs wel eens over om een complete wereldreis te maken? Heel mooi, want als gezin samen reizen kan zowel een hele bindende als leerzame ervaring zijn. Het is een geweldige manier om het tempo van het leven te vertragen en je kinderen heel bewust te zien groeien in een nieuwe omgeving. Maar ja, zo’n besluit is nog niet zo makkelijk genomen en het vergt veel moed om je hele gezin voor langere tijd mee te nemen naar het buitenland.

Toch is het tijd om voor nu alle (terechte) zorgen aan de kant te zetten en te kijken naar waarom je wél op wereldreis moet gaan met je gezin. Benieuwd? Hieronder delen we 7 redenen om voor langere tijd te gaan reizen met je gezin. 

1. Je maakt samen ontelbaar herinneringen voor het leven

Tijdens het reizen met je gezin maak je samen herinneringen die een leven lang mee gaan. Een hoop nieuwe dingen beleven en een band opbouwen tijdens een gezamenlijk avontuur is iets bijzonders. Je ontmoet nieuw mensen, ziet nieuwe landschappen en zal ongetwijfeld een paar keer tegen een cultuurshock aanlopen. Voor jezelf is dat natuurlijk al heel mooi, maar voor je kinderen helemaal bijzonder.  

2. Je leert elkaar opnieuw kennen

Het maakt niet uit hoelang je al samen bent, tijdens een lange reis zul je elkaar opnieuw leren kennen. Door uit je routine van thuis te stappen, kun je ook hele andere kanten van jezelf ontdekken. Waar je thuis misschien minder tijd hebt om met de kids te spelen, kun je op wereldreis ook je lieve, speelse en avontuurlijke kant laten zien aan je kinderen. En ook andersom, kunnen je kinderen hele andere kanten van zichzelf laten zien en ontdekken wat ze allemaal kunnen in een nieuwe omgeving. 

3. De kinderen zullen je laten zien wat avontuur is

Als ouder raak je thuis gemakkelijk verstrikt in de dagelijkse beslommeringen en soms vergeet je te relativeren over wat echt belangrijk is. Gelukkig zijn onze kinderen er om ons eraan te herinneren dat alles een avontuur kan zijn. Telkens als ze nieuwe dingen ontdekken, risico’s nemen en grenzen verleggen, herinneren ze ons eraan hetzelfde te doen. Waarom zou je bijvoorbeeld alleen naar een waterval kijken als je er ook vanaf kunt glijden? 

Het Gezinsleven - Vakantie - Verre reizen - Op wereldreis met je gezin 1

4. Je geeft het juiste voorbeeld door ervaringen te verkiezen boven spullen

Door op reis te gaan geef je het goede voorbeeld dat ervaringen belangrijker zijn dan materiële spullen. Zelfs wetenschappelijk onderzoek heeft dat aangetoond. Je laat je kinderen zien dat het leven om meer gaat dan het verwerven van spullen en dat de echte rijkdom te vinden is in de herinneringen die je opbouwt met je geliefden. Dat is een les die hopelijk het hele leven herhaald kan worden als jullie herinneringen ophalen van de mooie wereldreis. 

5. Je weet nooit welke deuren zich openen als je op wereldreis gaat 

Als je voor langere tijd op wereldreis wil met je kinderen is het heel makkelijk om het uiteindelijk niet te doen vanwege allerlei mogelijke beren op de weg. Natuurlijk is het terecht om je zorgen te maken over bijvoorbeeld je baan, huis en bankrekening. Maar wat je niet moet vergeten is dat een verre reis ook veel deuren kan openen die je vooraf nooit had bedacht.

Een reis kan een geweldige manier zijn om je horizon te verbreden en nieuwe dingen te leren. Misschien doe je wel een nieuw idee op voor een eigen bedrijf. Misschien besluit je een hele andere richting op te gaan met je carrière. Een wereldreis geeft je veel ruimte om na te denken over wat je zelf wil en wat goed zou zijn voor je kinderen. 

6. Je geeft je kinderen een ruimer wereldbeeld 

Als ouders hebben we de mogelijkheid om onze kinderen te leren over de wereld om hen heen. Door ze verschillende plekken, culturen en mensen te laten ervaren helpen we onze kinderen de verschillen in de wereld te begrijpen en hoe ze die verschillen kunnen respecteren. Maar misschien minsten zo belangrijk is dat je kinderen laat zien dat we ondanks alle verschillen nog steeds goed met elkaar kunnen omgaan. Hopelijk helpen daarmee onze kinderen te ontwikkelen tot tolerante en flexibele mensen. 

7. Je stimuleert je kinderen om grenzen te verleggen tijdens een wereldreis

Tijdens een wereldreis komen kinderen voor allerlei uitdagingen te staan die ze thuis niet voor hun kiezen krijgen. Dat kan een fysieke uitdaging zijn, bijvoorbeeld als je gaat bergwandelen, maar het kan ‘m ook zitten in nieuwe verantwoordelijkheden, situaties of het overwinnen van ongemakkelijke gevoelens. Hoe ga je om met locals die in een andere taal gedag zeggen? Het feit dat je op veel plekken ineens Engels moet praten? En hoe werkt afdingen eigenlijk? Door je kinderen uit te dagen en te steunen geef je hen het vertrouwen dat ze uitdagingen kunnen overwinnen.

Neem in je wereldreis ook zeker Mexico en Indonesië mee in overweging. Onze blogs laten zien waarom deze landen zo prachtig kunnen zijn!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.

De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Het Gezinsleven - Personal Blog
Het Gezinsleven - Productreview

Inhoudsopgave

BoekenBoeken
Klik Hier
BabyBaby
Klik Hier
Design en lifestyleDesign en lifestyle
Klik Hier
KlussenKlussen
Klik Hier
Deel deze blog:
Facebook
WhatsApp
Pinterest
LinkedIn

Ook interessant