Wintersport in Hinterglemm

Het Gezinsleven - Personal Blog
Het Gezinsleven - Productreview
Het Gezinsleven - Sponsored blog

Wij beoordelen dit product met een:

Redelijk last minute hebben we besloten toch een paar dagen op vakantie te gaan en te gaan skiën. Hoewel COVID-19 enig nog steeds actueel is en de maatregelen richting en in Oostenrijk aangescherpt waren kozen we toch voor een wintersport in Hinterglemm. We hebben geen standaard zaterdag tot zaterdag vakantie gekozen maar een verkorte variant van woensdag tot zondag. Omdat onze wintersport in Hinterglemm ‘slechts’ een paar duurt vonden we het wel belangrijk dat we woensdag de hele dag konden skiën waardoor we op tijd moesten vertrekken.

Voorbereiding

De wintersport begint natuurlijk bij een goede voorbereiding. Wij hebben thuis aparte opbergboxen waar we alle ski kleding in bewaren met daarnaast onze skischoenen en helmen. Hierdoor hebben we alle wintersport spullen bij elkaar liggen en weten we zeker dat we deze niet kunnen vergeten. Daarnaast hebben wij een doorlopende reisverzekering met wintersport dekking dus hier hoeven we niet meer naar om te kijken. We hadden thuis al ski’s gehuurd in Hinterglemm wat in prijs scheelt en wat tijd bespaard omdat ze daar alleen nog afgesteld hoeven te worden.

COVID-19

Zoals ik al aangaf waren er aangescherpte maatregelen van toepassing. Zo moesten we naast het normale vaccin de booster prik gehad hebben en moesten we een negatieve PCR-test aan kunnen tonen indien daar naar gevraagd werd. Daarnaast was het verplicht een FFP2 mondkapje te dragen in openbare gelegenheden en bij de skiliften. Gelukkig zijn er speciale clips waarmee je het mondkapje aan je ski helm kan bevestigen zodat het niet de hele dag achter je oren trekt.

De reis

De wintersport in Hinterglemm begint pas echt bij de reis. We kiezen er altijd voor om met de auto te gaan omdat dit om meerdere redenen ideaal is. Je bent met meer mensen dus kan wisselen van chauffeur zodat iedereen scherp blijft tijdens de reis, je kan veel spullen meenemen en kostentechnisch is het zeer interessant. De brandstof kan je bijvoorbeeld delen als je met meerdere mensen gaat.

De reis naar Hinterglemm duurt nog geen 10 uur volgens Google maps. Omdat we de hele dag wilde skiën moesten we wel zorgen dat we vroeg op plaats van bestemming aankwamen. We moesten onze skipassen nog kopen, onze ski’s ophalen en we wilden wel even een broodje en kopje koffie drinken voordat we de berg op gingen. We hadden uitgerekend om tussen 22:00 en 22:30 te vertrekken. Hiermee hadden we rekening gehouden dat het ’s nachts door konden reiden, moesten tanken en geen tot weinig file zouden hebben. Uiteindelijk arriveerde we 06:45 bij ons hotel en kon onze wintersport in Hinterglemm beginnen!

Piste kaart wintersport Hinterglemm

Het gebied

Wintersport in Hinterglemm is geweldig. Hinterglemm is een zeer gunstig gelegen gebied omdat er veel dorpen met elkaar verbonden zijn middels gondels waardoor je erg leuke tochten kan maken. Het is wel een redelijk laag gelegen gebied waardoor je richting het einde van het seizoen kans hebt dat er weinig sneeuw ligt. Wij hebben daar geen last van gehad omdat we er in januari waren.

Saalbach is één van de grootste en meest geliefde skigebieden voor Nederlandse wintersporters. Ontdek het skigebied met zijn eindeloze mogelijkheden en kijk op de pistekaart hoe je van dorp naar dorp skiet, zelfs tot in Zell am See! De skipas van Saalbach is tevens geldig in Zell am See en Kaprun en dat zorgt voor ruim 130 km extra piste. 

Wij vinden het een heel fijn gebied, zonder enige moeite zijn de dorpen met elkaar verbonden en bijna alle liften zijn vernieuwd. We hebben op de berg maar 1 ouderwetse open lift gebruikt, alle andere zijn voorzien van een kap en vaak zelf met stoelverwarming.

Apres ski tijdens onze wintersport in Hinterglemm

Apres ski is toch wel een belangrijk aandachtspunt voor een wintersport in Hinterglemm. Iedere wintersporter kent apres ski en weet hoe het er aan toe kan gaan. Sommige mensen zijn er meer fan van dan andere maar toch vrijwel iedereen houdt van een biertje na een intensieve dag skiën. Wij houden zeker van apres ski en een biertje na het skiën maar wij waren ook benieuwd of daar nu iets van te merken is.

Tijdens de dal afdaling kwamen we voorbij goaßstall waar het gedurende de dag rustig is. Vanaf half 4 proberen ze toch apres ski na te bootsen. In mijn ogen wel goed want alles is buiten te doen dus er is veel ventilatie en met warmtelampen houden ze de temperatuur behaaglijk. Iedereen moest blijven zitten en als je stond om drinken te halen of naar het toilet te gaan moest je een mondkapje dragen. Al met al een goed alternatief van het normale apres ski.

Conclusie van onze wintersport in Hinterglemm

De reis is goed verlopen (al heb je hier weinig invloed op) maar het gebied is geweldig. Je kan geweldige tochten maken en het is leuk om naar andere dorpen toe te skiën. Zelfs de afgeslankte apres ski was perfect geregeld. Al met al raden wij een wintersport in Hinterglemm zeker aan.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.

De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Het Gezinsleven - Personal Blog
Het Gezinsleven - Productreview

Inhoudsopgave

BoekenBoeken
Klik Hier
BabyBaby
Klik Hier
Design en lifestyleDesign en lifestyle
Klik Hier
KlussenKlussen
Klik Hier
Deel deze blog:
Facebook
WhatsApp
Pinterest
LinkedIn

Ook interessant