Witte sneakers wit houden, 9 tips!

Het Gezinsleven - Personal Blog
Het Gezinsleven - Productreview
Het Gezinsleven - Sponsored blog

Wij beoordelen dit product met een:

De witte sneakers zijn niet meer weg te denken uit het straatbeeld. Ze passen onder iedere outfit en zijn er allerhande soorten. Toch zijn ze niet ideaal, hoe wit zijn jouw witte sneakers nog? Je deed je best, ontweek iedere plas water en was voorzicht. Na een paar keer dragen kleuren ze toch grijs weg of ogen ze vies. Zonde! Maar gelukkig is er wat aan te doen. Met onze tips is witte sneakers wit houden voortaan een eitje! 

1. Beschermen

Onder het mom van voorkomen is beter dan genezen, kun je jouw witte sneakers wit houden door ze te beschermen tegen water en vuil. Dit gaat erg simpel met een water- en vuilafstotende spray, je spuit ze in en hierdoor ontstaat er een beschermende laag. Je zult zien dat je ze hierdoor gemakkelijker schoon kunt houden. Test wel altijd even op een klein, onopvallend stukje van de witte sneakers of de spray geen vlekken achter laat. Je zult zien dat je schoen even wat vochtig oogt, maar dit droogt snel weer op.

2. De zon

Een ander dingetje is verkleuring. Niemand zit te wachten op een gelige gloed over zijn witte sneakers. Vooral de rubberen zolen zijn vatbaar voor verkleuring door zonlicht. Nu is het natuurlijk geen optie om je sneakers de hele zomer in de kast te laten staan, maar wat je wel kunt doen is je sneakers bewaren op een plaats waar het zonlicht er niet bij kan. Denk bijvoorbeeld aan een afgesloten kast of de doos waarin ze zijn gekomen. 

3. Schoonmaken met een gum

Witte rubberen zolen echt schoon houden is eigenlijk onmogelijk. Een makkelijk truc om wat verkleuring te verwijderen doe je door met een softgum rustig over het rubber te wrijven. Je zult zien dat je ze hiermee een opfris beurt geeft. Maar wil je ze echt goed schoon krijgen dan kun je de zolen van je witte sneakers ook makkelijk wit krijgen door bleekmiddel te gebruiken. Dompel een wattenstaafje in het bleekmiddel en wrijf dit over de rubberen zool. Binnen no-time is jouw zool weer wit!

4. Nagellakremover

De rubberzolen van de meeste witte sneakers zijn vaak al een flink eind opgefrist na een grondige schoonmaakbeurt met een natte microvezeldoek. Zitten er toch nog wat hardnekkige vlekken? Probeer dan eens om een beetje nagellakremover op je doek te doen. Je zult zien dat je de vlekken dan gemakkelijk kunt verwijderen. 

5. Witte sneakers wit houden, het is tijd voor een opfrisbeurt

Schoenen van Converse of Vans hebben we allemaal wel eens in de wasmachine gegooid. Toch is dit vaak geen goed idee. Je schoenen verliezen hun pasvormen en kunnen er flink door beschadigen. Je kan er beter voor kiezen om een sopje te maken van lauw water met afwasmiddel of shampoo. Pak een zachte spons en wrijf zo je schoenen schoon. Dit werkt prima bij het verwijderen van vette vlekken of als je de randjes goed schoon wil krijgen.

6. Het witte wonder sponsje

Had jij al eens gehoord van wondersponzen? Wondersponzen zijn ook wel bekend als Melamine sponzen. Het werkt ontzettend simpel, gebruik wat warm water en je spons is klaar voor gebruik! Met deze spons krijg je vrijwel al het vuil van je schoenen gepoetst.

7. Witte tandpasta

Veel mensen gebruiken tandpasta. En werkt dit? Ja zeker! Ik heb het zelf ook al een aantal keren gebruikt en zeker voor de zolen werkt het prima. Let er wel op dat de tandpasta geen krasjes maakt op je schoen. Door het schurende effect kun je jouw mooie witte sneakers beschadigen en dat wil je natuurlijk niet!

Hoe het werkt? Het is eigenlijk heel simpel. Je smeert je witte sneakers volledig in met een witte tandpasta zonder gel (nadat je dit op een klein, onzichtbaar stukje hebt getest op verkleuringen en krassen. Je kunt de tandpasta ongeveer tien minuten in laten trekken. Verwijder de tandpasta vervolgens met een vochtige doek. Als het goed is zijn je sneakers weer wit, mocht dat niet zo zijn dan kun je de bovenstaande stappen herhalen!

8. Is er echt geen redden meer aan?

Dan kun je altijd nog jouw sneakers verven. Echter lederen schoenen geven daarbij het mooiste resultaat in tegenstelling tot kunststof. En dan? Aan de slag!

Haal je veters uit je schonen, vul de neuzen van je witte sneakers op met papier of sokken. Zorg dat je je schoen goed schoon maakt, bij voorkeur maak je daarbij gebruik van ledercleaner. Vervolgens pak je de door jouw gewenste kleur verf, hiervoor raad ik je aan om indringverf te gebruiken. Breng de eerste dunne laag verf aan, houd er rekening mee dat dit nog niet dekkend hoeft te zijn. Zorg dat de schoen goed droogt (dit duurt enkele minuten) en herhaal dan de voorgaande stappen totdat je tevreden bent over het resultaat! 

Ben je tevreden met je nieuwe kleur?! Denk er ook eens aan om andere kleuren veters te gebruiken.

9. De veters

Zijn voornamelijk je veters vies? Een makkelijke manier om je witte sneakers er weer als nieuw uit te laten zien is het wassen van de veters. Om deze weer wit te maken, pak je er een waszakje bij. Je stopt ze in het waszakje, zo in de wasmachine en je zult zien dat je veters er weer brandschoon uitkomen! Het zal je verbazen hoeveel het voor de aanblik van je schoen doet, die frisse, witte veters!

Conclusie

Zeg nou eerlijk vieze witte sneakers passen totaal niet bij jouw lifestyle. Toch is het niet altijd makkelijk om in de mode te zijn met stralend schone schoenen. Na dit artikel weet ook jij dat het wit houden van jouw witte sneakers een fluitje van een cent is! Met simpele huishoudelijke artikelen krijg jij jouw sneakers weer zo goed als nieuw, en dat staat natuurlijk een stuk mooier.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.

De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Het Gezinsleven - Personal Blog
Het Gezinsleven - Productreview

Inhoudsopgave

BoekenBoeken
Klik Hier
BabyBaby
Klik Hier
Design en lifestyleDesign en lifestyle
Klik Hier
KlussenKlussen
Klik Hier
Deel deze blog:
Facebook
WhatsApp
Pinterest
LinkedIn

Ook interessant