Is het wonen in een stacaravan kindvriendelijk?

Het Gezinsleven - Personal Blog
Het Gezinsleven - Productreview
Het Gezinsleven - Sponsored blog

Wij beoordelen dit product met een:

Sinds de coronaperiode is het thuiswerken steeds populairder geworden en daarbij is er ook meer vrijheid gekomen voor iedereen. We zien daardoor ook dat het wonen in een camper of stacaravan ook een stuk populairder is geworden. Het wonen in een camper is natuurlijk heerlijk als je veel van de wereld wilt zien en wilt rondreizen, maar je kunt er ook voor kiezen om juist heerlijk op een vaste plek te verblijven in een stacaravan. In deze blog gaan we je wat meer vertellen over het wonen in een chalet of stacaravan én over de kindvriendelijkheid hiervan.

Een eigen chalet of stacaravan kopen

Je kunt op zoek gaan naar een leuke staplaats op een mooi vakantiepark en zelf een tweedehandse chalet kopen maar er worden ook voldoende chalets aangeboden die al ergens op een leuke camping of park staan. Wil je toch graag zelf een nieuw chalet bouwen, dan kun je het beste met een specialist contact opnemen om alle wensen te bespreken.

Het is geen vakantie

Ondanks dat een stacaravan meestal op een mooi vakantiepark of camping staat is het in dit geval dus geen vakantie. Het voelt wellicht soms wel een beetje zo maar het leven gaat gewoon door en dus ook de huishoudelijke taken en je baan of werk. Het voordeel is wel dat een stacaravan vele malen kleiner en compacter is (30-45 m2) waardoor je een stuk sneller klaar bent met een grondige poetsbeurt dan in een eengezinswoning.

Iedere dag gewoon aan het werk

Zoals aangegeven gaat het normale leven gewoon door en moet er dus ook gewerkt worden, net zoals ieder normaal mens dit moet. Wellicht heb je een vaste baan ergens of werk je zoals ik voor jezelf waardoor je eigenlijk enkel met opdrachtgevers te maken hebt. Het voordeel van eigen baas zijn is dat je flexibeler bent in het indelen van je werkdag waardoor je zoals ikzelf bijvoorbeeld ook vaker ’s avonds kunt gaan werken als de kinderen al in bed liggen.

Het huishouden kost veel minder werk

Een stacaravan is in oppervlakte natuurlijk een stuk kleiner dan een huis. Dat betekent dan ook dat je sneller klaar bent maar daarentegen zorgt een kleine ruimte er ook voor dat het sneller een rommeltje is. Je bent dan ook iedere dag aan het ruimen. De huishoudelijke taken bestaan uit:

  • Dagelijks afwassen, de meeste stacaravans beschikken namelijk niet over een luxe vaatwasser.
  • De hele dag vegen en/of stofzuigen. We hebben twee zoontjes die uiteraard erg graag buiten spelen dus dat resulteert ook in enorme zandvoeten die in en uit de stacaravan lopen.
  • Je moet natuurlijk ook dagelijks koken zoals je dat thuis ook moeten.
  • Je doet nu vaker (minimaal twee keer per week) de boodschappen. Dat komt ook omdat er geen voorraadkast is zoals we dat thuis wel hadden.
  • Wassen, er is geen wasmachine dus doe je meer handwasjes of je moet naar een wasserette.
Het Gezinsleven - Lifestyle - wonen in een stacaravan - vakantiepark

De dagelijkse zorg voor de kinderen

Ondanks de andere omgeving en de vele kleinere vloeroppervlakte lijkt dit leven nog steeds enorm veel op een normaal leven. Net zoals de huishoudelijke taken, gaat ook de zorg voor de kinderen gewoon elke dag door. Handjes poetsen, luiers verschonen, traantjes troosten, ruzietjes sussen, boekjes voorlezen, liedjes zingen, pleisters plakken alles gaat door. Het voordeel is zelfs voor de kinderen dat er zeeën aan ruimte is buiten waar ze heerlijk kunnen spelen met vriendjes en vriendinnetjes.

Voor de kinderen maakt het eigenlijk helemaal niet uit of ze wonen in een huis of een stacaravan. Het went snel en op den duur weten ze gewoon niet meer beter. Wellicht is het onderlinge contact zelfs wel wat intensiever omdat je ook op een kleinere oppervlakte leeft met zijn allen. Je kunt niet gemakkelijk jezelf afzonderen dus wordt er wellicht sneller een leuk spel gespeeld samen.

Wonen op een vakantiepark is heerlijk!

Het wonen op een vakantiepark is genieten! De meeste mensen die hier komen of verblijven hebben natuurlijk vakantie en zijn dus ook (bijna) altijd even vrolijk. Daarnaast heb ik ondanks dat het in dit geval je thuis is zelf dan ook altijd een beetje een vakantiegevoel. Het is een heerlijke plek, veel natuur en van alles te beleven. Vooral ook voor de kinderen is het erg leuk omdat er voldoende vertier is zoals een animatieteam, speeltuinen, zwembaden etc.

Woon jij zelf ook in een leuke stacaravan? Deel dan jouw verhaal via de comments hieronder!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.

De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Het Gezinsleven - Personal Blog
Het Gezinsleven - Productreview

Inhoudsopgave

BoekenBoeken
Klik Hier
BabyBaby
Klik Hier
Design en lifestyleDesign en lifestyle
Klik Hier
KlussenKlussen
Klik Hier
Deel deze blog:
Facebook
WhatsApp
Pinterest
LinkedIn

Ook interessant