Woonaccessoires, hoe maak ik mijn huis gezellig?

Het Gezinsleven - Personal Blog
Het Gezinsleven - Productreview
Het Gezinsleven - Sponsored blog

Wij beoordelen dit product met een:

Veel mensen weten niet hoe ze verschillende woonaccessoires moeten combineren om er een mooi, leuk en gezellig geheel van te maken. Waarom lijkt het interieur bij mij een rommeltje, terwijl het er bij de buurvrouw stijlvol uitziet? Het kan een flinke uitdaging zijn om woonaccessoires te stylen, zeker als je niet weet waar je moet beginnen. Er is te veel keuze, dus hoe weet ik nu dat ik de juiste woonaccessoires combineer om er een mooi geheel van te maken?

In deze blog heb ik wat handige tips om je vooruit te helpen.

Woonaccessoires kleurpalet

Bepaal je kleur

Kies een kleurpalet voor je woonaccessoires. Als je dezelfde kleuren terug laat komen creëer je rust en eenheid in je huis. Het hoeft niet allemaal een en dezelfde kleur te zijn, maar kies kleuren die binnen dezelfde kleurenfamilie vallen of dicht bij elkaar liggen. Een voorbeeld hiervan zijn pasteltinten of ton sur ton. Ton sur ton betekent dat je een kleurenpalet kiest dat bestaat uit 1 basiskleur en die kleur pas je toe in verschillende tinten. Je kiest bijvoorbeeld voor de kleur blauw, hier heb je oneindig veel mogelijkheden in en je kunt erop los combineren.

Combineer verschillende woonaccessoires

Vaak wordt er gedacht dat het combineren van verschillende woonaccessoires rommelig oogt, maar dit hoeft niet zo te zijn. Je mag best spelen met verschillende soorten. Plaats de verschillende woonaccessoires dicht bij elkaar, zo oogt het als één geheel. Je kunt bijvoorbeeld een aantal kleine vaasjes bij elkaar zetten. Of je hangt een aantal fotolijstjes bij elkaar. Ook kun je een combinatie maken van verschillende woonaccessoires zoals vaasjes en kaarshouders.

Het Gezinsleven - Woonaccessoires 2b

Don’t go crazy, less is more

Let er wel op dat je het geheel niet té druk maakt. Een groepje van 15 woonaccessoires bij elkaar is natuurlijk wat overdreven, maar probeer erop te letten je het houdt bij groepjes van 3 tot 7 woonaccessoires. Het hoeven overigens niet altijd groepjes te zijn, je kunt bijvoorbeeld ook één grote eyecatcher plaatsen. Bijvoorbeeld een mooie grote vaas met droogbloemen die goed bij je gekozen kleurenpalet past. Deze trend is momenteel helemaal hip. Een mooi groot windlicht wordt ook vaak gebruikt als eyecatcher.

Wees creatief met het formaat van je woonaccessoires

Net zoals dat je mag spelen met verschillende soorten woonaccessoires, mag je ook spelen met de grootte hiervan. Je zou bijvoorbeeld een grote kaarsenhouder neer kunnen zetten met een aantal kleine kaarsenhouders eromheen die allemaal net in hoogte verschillen. Doordat ze binnen dezelfde kleurenfamilie vallen, maar allemaal net een andere kleur of hoogte hebben, creëer je een heel leuk en speels geheel. En niet te vergeten ziet het er ‘s avonds enorm gezellig en warm uit. Wie geniet er op de bank onder een dekentje nou niet van de gezelligheid van kaarsen?

Woonaccessoires kan je ook mooi in een samengestelde setting plaatsen in een open kast. Let er wel goed op dat de woonkamer meubels passen bij de woonaccessoires.

Combineer verschillende materialen woonaccessoires

Natuurlijk mag er ook gecombineerd worden met verschillende soorten materialen. Kijk naar de nu zo trendy industriële stijl. Hier wordt hout vaak gecombineerd met zwart staal, een prachtige combinatie om te zien vind ik zelf. Doordat je materialen gaat combineren creëer je stoere en spannende contrasten in je huis. Denk hierbij bijvoorbeeld aan verschillende soorten kussens op de bank, de een is geknoopt, de ander is fluweel en zo kun je eindeloze combinaties maken.

Woonaccessoires materialen combineren

Gebruik verschillende vormen voor je woonaccessoires

Ook hierbij wordt vaak gedacht dat het meteen rommelig oogt, maar zolang je je aan bovengenoemde tips houdt kan het bijna niet misgaan. Fotolijstjes hoeven bijvoorbeeld niet allemaal rechthoekig te zijn. Je mag hier best een rond fotolijstje tussen zetten. Potten voor je planten hoeven niet per se allemaal mooi rond te zijn, je hebt hier ook weer heel veel verschillende mogelijkheden in.

Doe wat bij je past

Al met al maakt het niet uit voor welke woonaccessoires je gaat, zolang je ervoor zorgt dat het een mooi geheel maakt bij elkaar en geen bonte kermis wordt. Het is uiteindelijk een reflectie en expressie van jezelf en daar mag je trots op zijn!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.

De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Het Gezinsleven - Personal Blog
Het Gezinsleven - Productreview

Inhoudsopgave

BoekenBoeken
Klik Hier
BabyBaby
Klik Hier
Design en lifestyleDesign en lifestyle
Klik Hier
KlussenKlussen
Klik Hier
Deel deze blog:
Facebook
WhatsApp
Pinterest
LinkedIn

Ook interessant