Zakkenrollers op vakantie, hoe herken je ze?

Het Gezinsleven - Personal Blog
Het Gezinsleven - Productreview
Het Gezinsleven - Sponsored blog

Wij beoordelen dit product met een:

We zitten weer midden in de vakantieperiode, heerlijk dat het allemaal weer gewoon kan zonder al te veel beperkingen. Nederlanders gaat massaal naar het buitenland om lekker te genieten en ik geef ze groot gelijk. Zelf ga ik net na de zomervakantie lekker 16 dagen naar Mexico, ik kan niet wachten.

Niets staat je in de weg op vakantie, totdat.. zakkenrollers. Dat is iedereens grootste nachtmerrie, want je wil geen nare nasmaak overhouden aan je vakantie. Je portemonnee met geld en al je pasjes hebben ze te pakken en je hebt geen idee hoe ze het voor elkaar hebben gekregen. Je bent altijd heel voorzichtig, toch?

Voor een professionele zakkenroller is het klusje helaas zo geklaard. Jij hoeft maar even niet goed op te letten en ze hebben de buit al te pakken. Zelf bewaar ik mijn geld altijd in mijn bh als ik op pad ga, zo weet ik zeker dat niemand eraan komt, maar niet iedereen vindt dit prettig en voor mannen wordt dit wat lastiger.

In deze blog een aantal tips om zakkenrollers te herkennen, of in ieder geval een situatie te herkennen zodat je er zelf alert op kunt zijn en je eigendommen kunt beschermen.

Gedrag

Zakkenrollers gedragen zich doorgaans niet als een doorsnee mens of toerist. Stel je voor, op straat is een mooie show gaande. Al het publiek staat te kijken en te genieten. Zakkenrollers kijken niet naar de show, maar vooral naar de mensen die er staan. Ze letten op wie er afgeleid is en waar jij je spullen hebt gestopt, zodat ze toe kunnen slaan.

Ook zullen zakkenrollers andere mensen niet recht in het gezicht aankijken. Zij letten vooral op welke kleding mensen dragen. Hebben ze een tas? Heeft de jas zakken? Dit zijn namelijk plekken waar zij vlug toe kunnen slaan zonder dat jij het doorhebt.

Let ook op mensen die te dicht bij je komen lopen en je dan ook nog “per ongeluk” aanraken. Dit doen ze om ruimte en tijd te creëren zodat ze in je zakken kunnen voelen of in je tas kunnen graaien. Het is natuurlijk ook mogelijk dat iemand echt per ongeluk tegen je aanloopt. Als dit het geval is zal diegene je recht in je ogen aankijken en waarschijnlijk een excuus maken. Omdat zakkenrollers niet herkend willen worden, zullen ze je niet aankijken en zorgen dat ze vlug weer in de menigte verdwijnen.

Geld wisseltruc

Als er op straat aan je gevraagd wordt of je geld wil wisselen zou ik dat nooit doen. Zeg ze dat ze dit ook in een winkel kunnen doen. Soms komt het voor dat je naar een wisselkantoor gaat en degene die je aanspreekt geeft aan dat hij of zij een betere wisselkoers heeft. Trap hier niet in! Geld wisselen op straat resulteert er vrijwel altijd in dat jij berooid achterblijft. Zakkenrollers zijn vliegensvlug met hun vingers en zonder dat je het doorhebt (en wanneer de zakkenroller al weg is) kom jij erachter dat je opgelicht bent en je zuurverdiende geld kwijt bent. Denk hierbij aan nep geld of een veel lager bedrag dan je werkelijk had moeten krijgen.

Meerder personen die je bezig willen houden

Op het moment dat er een groepje van drie of vier mensen op je afkomt en je wellicht een aanbieding voorlegt of tegen je begint te praten, let dan goed op. Als voornamelijk één persoon uit dit groepje jouw aandacht vraagt is de kans groot dat de overige personen de boel afschermen om je te kunnen rollen. Omdat wij beleefd zijn houden we onze aandacht bij degene die tegen ons praat. Zorg op dat moment dat je alert blijft op je waardevolle spullen. Hand in je zak, tas voor je houden met je hand erop en let op de mensen op je heen.

Luister ook zeker naar je gevoel. Is dit niet goed, kap het gesprek af en loop weg.

Aanbiedingen zonder te betalen

Ik denk (hoop) niet dat veel mensen hierin zullen trappen. Er komt iemand naar je toe en bied je goederen of diensten aan, maar daar hoeft hij of zij niets voor terug. Natuurlijk is dit mogelijk, maar vertrouw hierin op je gevoel. Lijkt het te mooi om waar te zijn? Heb je ook maar 1 twijfel bij deze persoon? Neem geen risico’s en ga de andere kant op.

Horeca

Zakkenrollers gaan vaak voor hetgeen dat direct in zicht en makkelijk te grijpen is. Zit je lekker op een terrasje, leg je telefoon en portemonnee dan niet klakkeloos op tafel. Er kan zomaar iemand voorbijlopen en terwijl jij gezellig in gesprek bent met je mede vakantieganger heb je niet in de gaten dat je spullen weg zijn en de zakkenrollers intussen ook.

Vertrouw altijd op je gevoel en ben alert

Kort samengevat willen zakkenrollers je afleiden, dicht bij je komen, misleiden en dit allemaal het liefst in een drukke omgeving zodat ze snel weg kunnen komen. Vertrouw altijd op je gevoel, dit klopt meestal. Zorg ook dat je niet te veel waardevolle spullen en geld op zak hebt. Houdt je cash geld en je pasjes ook apart. Mocht het ze toch lukken om je te rollen dan is de schade niet zo groot.

Heb je zelf nog tips om de voorkomen dat zakkenrollers hun gang kunnen gaan? Laat ze dan achter in de comments!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.

De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Het Gezinsleven - Personal Blog
Het Gezinsleven - Productreview

Inhoudsopgave

BoekenBoeken
Klik Hier
BabyBaby
Klik Hier
Design en lifestyleDesign en lifestyle
Klik Hier
KlussenKlussen
Klik Hier
Deel deze blog:
Facebook
WhatsApp
Pinterest
LinkedIn

Ook interessant