Stofzuigen met de Zedar S600 Steelstofzuiger, een fluitje van een cent!

Wij beoordelen dit product met een:

De steelstofzuiger is de laatste jaren steeds populairder geworden en het nieuwe merk Zedar speelt erg mooi op in met een fantastische steelstofzuiger tegen een extreem scherpe prijs. Dit is wat ons betreft een ideaal cadeautje om tijdens de aankomende kerstdagen onder de boom te leggen. In deze blog gaan we je wat meer vertellen over de Zedar steelstofzuiger en hoe deze je helpt in het huishouden.

Met de Zedar steelstofzuiger maak je al dansend je huis schoon!

Een aantal jaar geleden kwam het merk Dyson al op de markt met een draadloze steelstofzuiger, een erg mooi apparaat maar dan wel met een flink prijskaartje wat niet voor iedereen is weggelegd. Zedar speelt daar perfect op in met een erg mooie stofzuiger inclusief verschillende accessoires. Daarbij is deze steelstofzuiger zeer scherp geprijsd. Het voordeel van een draadloze steelstofzuiger is voornamelijk dat je af bent van al het gedoe met snoeren en het verwisselen van stopcontacten. Je hoeft niet meer dat zware onding achter je aan te slepen of de trap op te tillen. De Zedar steelstofzuiger is daarmee veel handzamer dan een traditionele stofzuiger!

zedar steelstofzuiger bediening
zedar draadloze stofzuigen met verlichting

Hoe kies je de juiste steelstofzuiger?

Als je op zoek gaat naar de juiste steelstofzuiger moet je toch op andere zaken letten dan met de aankoop van een traditionele stofzuiger. Naast het grote verschil in het uiterlijk met een tradionele stofzuiger moet je hierbij ook letten op het gebruik en de prestaties (gewicht, zuigkracht, accuduur etc.). Om je wat meer op weg te helpen vertel ik je hieronder alles wat je moet weten over steelstofzuigers en waarom wij gekozen hebben voor de Zedar steelstofzuiger.!

De voor- en nadelen van steelstofzuigers

Ten opzichte van een traditionele stofzuiger heeft de steelstofzuiger verschillende voor- en nadelen. Zo heeft een steelstofzuiger geregeld een kleinere stofcapaciteit, ben je afhankelijk van de accuduur van de steelstofzuiger, maakt deze vaak meer geluid en is de zuigkracht bij het gemiddelde model minder krachtig.

Voordelen:

  • Beter voor je rug
  • Gemakkelijk in gebruik
  • Energiezuinig
  • snoerloos waardoor je hem sneller/makkelijker pakt

Nadelen:

  • Kleinere stofcapaciteit
  • Beperkte accuduur
  • Maakt meer geluid dan de traditionele stofzuiger
  • Meestal een lagere zuigkracht
zedar steelstofzuiger

De steelstofzuiger het meest geschikt voor erbij

In principe is de steelstofzuiger met name geschikt voor erbij. De gemiddelde steelstofzuiger presteert minder goed dan een traditionele stofzuiger van hetzelfde kaliber. Je bent afhankelijk van de accuduur want deze bepaalt namelijk hoelang je kunt stofzuigen. Naast dat de accu leeg loopt tijdens het gebruik zie je ook vaak de zuigkracht afnemen. Daarnaast is het stofreservoir vaak kleiner dan de stofzag van een traditionele stofzuiger.

Een steelstofzuiger volstaat prima als aanvulling op de traditionele stofzuiger. Vanwege zijn compacte en lichte bouw pak je hem er snel bij voor een kleine klus. Ook kun je hem op de bovenverdieping zetten, zodat je niet telkens je reguliere stofzuiger de trap op en af hoeft te tillen. In sommige gevallen volstaat een steelstofzuiger ook als vervanging van de traditionele stofzuiger. Als je hiernaar opzoek bent is vooral de accuduur, een hoge zuigkracht en verschillende opzetborstels erg belangrijk in je keuze..

In het geval van de Zedar steelstofzuiger kunnen wij wel zeggen dat wij uitermate tevreden zijn. Wij hadden deze steelstofzuiger in eerste instantie voor erbij maar inmiddels is deze ingezet voor hoofdgebruik. Ook zeker omdat wij zelf twee kleine kinderen hebben (2018 en 2020), is deze steelstofzuiger inmiddels onmisbaar geworden in huis!

Het Gezinsleven - zedar stofzuiger opladen

Eigenschappen van de Zedar steelstofzuiger

Inmiddels heb ik de Zedar steelstofzuiger een kleine maand in gebruik. Dit naar volle tevredenheid en ik vertel je graag meer over deze steelstofzuiger.

De Accuduur

De accuduur heeft een belangrijke rol bij de keuze van de juiste stofzuiger, de Zedar steelstofzuiger heeft een accuduur van 30 minuten op de laagste stand. Dit is vergelijkbaar met de verschillende concurrenten dus hierin is dit een goede keuze.

De laadtijd

De gemiddelde oplaadtijd van de accu van een steelstofzuiger bedraagt 3 à 4 uur. Dit verschilt per merk/model, de Zedar steelstofzuiger heeft een laadtijd van 4 uur.

Zuigkracht

De zuigkracht van een snoerloze steelstofzuiger meestal minder goed dan die van de traditionele stofzuiger. Dit komt omdat een draadloze steelstofzuiger afhankelijk is van een accu. Het aantal voltage van een accu ligt lager dan het voltage van onze stopcontacten. Bij draadloze stofzuigers geldt: hoe hoger het voltage, hoe krachtiger de stofzuiger. De Zedar steelstofzuiger heeft een voltage van 26V.

Het Geluid

Deze Zedar stofzuiger is stiller dan de traditionele stofzuiger.

Gewicht en wendbaarheid

Een steelstofzuiger weegt gemiddeld tussen de 2 en 4 kg. De Zedar steelstofzuiger weegt 1,8 kg wat deze erg licht maakt en dus ook zeer wendbaar en geschikt om bijvoorbeeld ook meubels mee te stofzuigen.

De stofopvang

Omdat de Zedar steelstofzuiger erg licht en compact is is er minder ruimte voor de stofopvang. Deze stofzuiger heeft een opvangcapaciteit van 0,4 liter. De stofcapaciteit van steelstofzuigers loopt over het algemeen uiteen van 0,3 liter tot ruim 1 liter.

De prijs

Een steelstofzuiger van een paar tientjes levert natuurlijk niet dezelfde kwaliteit als een steelstofzuiger van honderden euro’s. Vanzelfsprekend heeft een steelstofzuiger van een aantal tientjes veelal een minder lange accuduur en een minder goede zuigkracht en een langere oplaadtijd. Toch heeft de Zedar steelstofzuiger ons enorm verbaast. Deze stofzuiger heeft uitstekende eigenschappen en is dan ook nog eens erg scherp geprijst! Je kunt deze stofzuiger kopen voor 149 euro wat deze voor ons de ideale keuze maakt. Vooral als je het vergelijkt met high end merken die voor honderden euro’s meer verkocht worden.

Heb jij nog tips of vragen over deze steelstofzuiger? Laat deze dan achter in de comments hieronder.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.

De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Inhoudsopgave

BoekenBoeken
Klik Hier
BabyBaby
Klik Hier
Design en lifestyleDesign en lifestyle
Klik Hier
KlussenKlussen
Klik Hier
Deel deze blog:
Facebook
WhatsApp
Pinterest
LinkedIn

Ook interessant