Zo help je jouw kinderen als ze ziek zijn

Wij beoordelen dit product met een:

Het is nooit gemakkelijk om te zien dat je kind zich beroerd voelt. Of het nu een verkoudheid, griep of iets ernstigers is, als ouders willen we er alles aan doen om onze kleintjes te helpen zich beter te voelen. Gelukkig zijn er stappen die je kunt nemen om hun ongemak te verlichten en ze weer gezond te maken. Laten we eens kijken naar enkele tips om je kinderen te helpen als ze ziek zijn.

Verzorging bij verkoudheid

Verkoudheid is een van de meest voorkomende ziekten bij kinderen en volwassenen. Symptomen zijn keelpijn, hoesten, verstopping, vermoeidheid en koorts. Om je kind te helpen zich beter te voelen tijdens een verkoudheid, zorg je voor voldoende rust en vocht zoals water of sap. Je kunt ook vrij verkrijgbare medicijnen zoals ibuprofen of kinder paracetamol gebruiken om de koorts en het ongemak te verminderen. Voor verstopte neuzen kun je overwegen een luchtbevochtiger in de kamer van je kind te gebruiken of voor het slapen gaan vaseline op de neusgaten te smeren als ze moeite hebben om door hun neus te ademen tijdens het slapen.

ziek kind slaap bij moeder

Griep behandelen

De griep wordt veroorzaakt door een virus dat de luchtwegen aantast – symptomen zijn koorts, lichaamspijn, misselijkheid, overgeven, rillingen en zweten, hoofdpijn, droge hoest of keelpijn. Als je denkt dat je kind griep heeft, is het belangrijk om zo snel mogelijk medische hulp te zoeken; voor ernstige gevallen kunnen antivirale medicijnen worden voorgeschreven, maar die moeten binnen 48 uur na het begin worden ingenomen om effectief te zijn. Ondertussen zul je je thuis willen concentreren op rust voor je kind – zorg dat hij of zij veel slaapt en veel vocht drinkt. Ook hoestdrank kan helpen om de pijn of koorts te verminderen.

ziek kind hoestdrank geven

Zorg voor ernstige ziekten

Als je kind lijdt aan iets ernstigers dan een gewone verkoudheid of griep – zoals bronchitis of longontsteking – is het belangrijk dat het onmiddellijk medische hulp krijgt, zodat het (indien nodig) antibiotica kan krijgen, naast rust en vocht thuis. In extremere gevallen waarin de symptomen ondanks antibiotica aanhouden (of als er andere zorgwekkende verschijnselen optreden), kan een röntgenfoto nodig zijn om eventuele complicaties van de ziekte op te sporen die verdere behandeling behoeven.

Geen enkele ouder ziet zijn kind graag ziek worden, maar als we weten welke ziekten onze kinderen kunnen oplopen, moeten we voorbereid zijn als er zich een ziekte voordoet. Weten hoe we onze kinderen het beste kunnen helpen als ze ziek zijn, is de sleutel om ervoor te zorgen dat we ze in tijden van ziekte troost kunnen bieden, zodat ze snel kunnen herstellen zonder al te veel verstoring van hun dagelijks leven! Zoals altijd is het het beste om een arts te raadplegen als de symptomen ondanks huismiddeltjes aanhouden – met preventieve maatregelen kom je een heel eind!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.

De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Inhoudsopgave

BoekenBoeken
Klik Hier
BabyBaby
Klik Hier
Design en lifestyleDesign en lifestyle
Klik Hier
KlussenKlussen
Klik Hier
Deel deze blog:
Facebook
WhatsApp
Pinterest
LinkedIn

Ook interessant