Zo maak je een succes van de eerste barbecue van het jaar!

Wij beoordelen dit product met een:

Het is lente en de zon begint te schijnen. Dat betekent dat het tijd is om de barbecue weer uit de schuur te halen en vrienden en familie uit te nodigen voor een gezellige avond in de tuin. Maar hoe organiseer je de eerste barbecue van het jaar? Wie nodig je uit en waar ga je je vlees bestellen?

Wie nodig je uit?

Het belangrijkste bij het organiseren van een barbecue is het samenstellen van de gastenlijst. Wie nodig je uit? Familie, vrienden, buren? Het is belangrijk om een mix te hebben van mensen die elkaar al kennen en mensen die elkaar nog niet kennen. Zo ontstaat er een gezellige en dynamische sfeer.

Denk ook na over de grootte van de groep. Een te grote groep kan chaotisch worden en het kan lastig zijn om iedereen van voldoende eten en drinken te voorzien. Een te kleine groep kan daarentegen wat saai zijn. Een groep van 6 tot 10 personen is vaak ideaal voor een barbecue.

Waar bestel je je vlees?

Als je een barbecue organiseert, is het belangrijk om te zorgen voor goed vlees. Je kunt ervoor kiezen om naar de slager te gaan en ter plekke je vlees uit te zoeken. Maar tegenwoordig is het ook mogelijk om je vlees online te bestellen en thuis te laten bezorgen.

Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om bij BBQuality een vlees pakket te bestellen. Je bent dan verzekerd van vlees van de allerbeste kwaliteit en je kunt ook kiezen voor bijzondere vleessoorten. Kies bijvoorbeeld eens voor een wildpakket.

Wat moet je verder nog organiseren?

Als je de gastenlijst hebt samengesteld en het vlees besteld is, is het tijd om na te denken over de verdere organisatie van de barbecue.

Allereerst is het belangrijk om te zorgen voor voldoende stoelen en tafels. Als het mooi weer is, kun je er ook voor kiezen om picknicktafels of een loungehoek in de tuin te plaatsen. Zorg er in ieder geval voor dat er voldoende plek is voor iedereen om te zitten en te eten.

Ook is het belangrijk om te zorgen voor servies en bestek. Plastic borden en wegwerpbestek zijn niet erg duurzaam, dus kies liever voor servies en bestek dat je kunt hergebruiken. Zet daarnaast ook genoeg glazen neer voor de drankjes.

Naast het vlees is het ook lekker om verschillende salades en bijgerechten te serveren. Denk bijvoorbeeld aan een frisse salade met tomaat, komkommer en feta, aardappelsalade en stokbrood met kruidenboter. Zorg er wel voor dat je de salades koel bewaart tot het moment van serveren.

Voor de drankjes kun je verschillende opties aanbieden. Zet bijvoorbeeld een koelbox met frisdranken, bier, wijn en water neer. Vergeet ook niet om voldoende ijsblokjes en glazen bij de hand te hebben.

Een barbecue is natuurlijk niet compleet zonder goede sauzen. Maak bijvoorbeeld zelf een lekkere knoflooksaus of barbecuesaus. Maar ook kant-en-klare sauzen zijn natuurlijk prima. Zorg er in ieder geval voor dat er genoeg keuze is. Ook deze bestel je gewoon bij BBQuality.

Een andere belangrijke factor is het aansteken van de barbecue. Zorg ervoor dat je op tijd begint met het aansteken van de kolen, zodat deze goed op temperatuur zijn als de gasten arriveren. Gebruik hiervoor bijvoorbeeld aanmaakblokjes en houtskool.

Om het voor de gasten gezellig te maken, kun je ook zorgen voor muziek. Zet bijvoorbeeld een playlist op met zomerse muziek, of vraag de gasten om hun favoriete nummers door te geven. Zo ontstaat er een gezellige sfeer en kunnen de gasten genieten van het eten, drinken en elkaars gezelschap.

Verwacht je ook kinderen? Zorg dan voor een “veilige zone”, flink uit de buurt van de barbecue, waar ze lekker kunnen spelen.

Tot slot is het belangrijk om rekening te houden met eventuele dieetwensen van de gasten. Zorg ervoor dat er ook voldoende vegetarische opties zijn, en vraag aan de gasten of er nog andere dieetwensen zijn waar je rekening mee kunt houden.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.

De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Inhoudsopgave

BoekenBoeken
Klik Hier
BabyBaby
Klik Hier
Design en lifestyleDesign en lifestyle
Klik Hier
KlussenKlussen
Klik Hier
Deel deze blog:
Facebook
WhatsApp
Pinterest
LinkedIn

Ook interessant