8 activiteiten voor kinderen tijdens de zomervakantie

Wij beoordelen dit product met een:

Nog een kleine 2 maanden en dan begint de zomervakantie al voor het eerste deel van ons land. De kinderen zijn dan weer lekker 6 weken thuis. Misschien gaan jullie wel op vakantie, maar misschien ook wel niet. Hoe kunnen we er nou voor zorgen dat de kinderen zich goed vermaken tijdens de zomervakantie? In deze blog een paar leuke ideeën om je wat inspiratie te geven.

Kamperen in eigen tuin

Niet iedereen kan het zich veroorloven om in de zomervakantie daadwerkelijk op vakantie te gaan, of dit nu in eigen land is of in het buitenland. Om toch een beetje het vakantiegevoel te creëren kun je kamperen in je eigen tuin. Begin ermee om samen de tent op te zetten, luchtkussen erin en de slaapzak erbij. De slaapplek is alvast klaar.

Maak een klein kampvuurtje van wat bij elkaar gesprokkeld hout. Hierboven kun je lekker marshmallows op een stok warm maken.  Pak wat oudhollandse spelletjes en jullie kleine kampeervakantie in de tuin is compleet. Het is heel simpel maar je kinderen hebben toch het idee dat ze een soort van op vakantie zijn en het is natuurlijk ook een spannend avontuur.

zomervakantie kamperen

Mini Olympische spelen

We weten allemaal dat beweging goed voor je is en we willen dan ook niet dat de kinderen de hele zomervakantie lang op de bank hangen. Dus waarom organiseer je niet een soort van Olympische spelen? Heb je in de tuin genoeg ruimte of is er misschien een speelveldje in de buurt, dan is het zo geregeld. Vraag andere buurtkinderen of ze mee willen doen. Je kunt zaklopen, hardlopen, touwtrekken of met een ei op een lepel een parcours afleggen. Het is niet moeilijk om te organiseren en qua kosten kost het je misschien alleen een paar eieren.

Waterballon gevecht

Bij de zomervakantie denken we aan zon en bij zon hoort hitte en water. Wat is er dan logischer dan een waterballon gevecht. Ook hier kun je de andere kinderen uit de buurt weer bij betrekken als je dit zou willen. Maak 2 of meerdere teams en laat ze maar lekker ravotten met hun waterballonnen.

zomervakantie waterballonnen

Vossenjacht

Als wij vroeger in de zomervakantie naar de camping gingen, was er elk jaar wel een vossenjacht. Ik vond dit altijd heel erg leuk. De kinderen worden in groepen verdeeld en gaan op zoek naar de “vossen”. Een spannend, leuk en interactief spel waarbij de kinderen goed op moeten letten om de “vossen” te kunnen vinden. Na afloop zou je nog een soort van feestje als afsluiter kunnen doen. Wat leuke muziek aan, ranja en wat te snacken et voilà, de kinderen hebben een superleuke dag.

Picknicken

Nog zoiets simpels, maar de zomervakantie is bij uitstek geschikt om eens lekker te gaan picknicken. Hierbij kunnen de moeders ook gezellig mee. Jullie blijven lekker kletsen met elkaar (en wellicht een wijntje erbij) op het grote kleed en de kinderen kunnen fijn buiten spelen. Ze kunnen gaan voetballen, tikkertje spelen of verstoppertje. Dat wordt gegarandeerd een heerlijke dag in het zonnetje.

zomervakantie picknicken

Een dagje pretpark

De volgende mag eigenlijk niet ontbreken als het gaat om leuke activiteiten voor de zomervakantie. Gezellig met het hele gezin een dagje naar het pretpark. Nu is dit tegenwoordig behoorlijk prijzig dus je zou eten en drinken van thuis mee kunnen nemen zodat het toch weer iets scheelt in de kosten. Het is leuk omdat je dit met het hele gezin kunt doen, vaak hebben de pretparken attracties voor de wat jongere kinderen maar ook voor de oudere kinderen zodat jullie allemaal kunnen genieten van een superleuke dag.

Buurt barbecue met spelletjes

Woon je in een leuke buurt en kunnen jullie als buren goed met elkaar overweg? Organiseer een buurt barbecue. Gezellig met z’n allen bij elkaar en de kinderen kunnen samen fijn spelen. Denk aan badminton, stoeprandje butsen of lekker skelteren.

zomervakantie buurtbbq

Buikschuiven

Dit was mijn (en stiekem nog steeds wel een beetje) all time favorite ding om te doen tijdens de zomervakantie. Hebben jullie een groot grasveld in de buurt? Leg hier een heel lang zeil neer, gooi het vol met zeep en spuit/ gooi er water overheen. Neem een hele lange aanloop en schuiven maar.

Omdat ik lang niet alles in één blog kwijt kan zet ik nog een aantal andere ideeën op een rij zodat jullie komende zomervakantie hopelijk goed vooruit kunnen:

  • Dagje naar het strand
  • Skelterrace
  • Zwemmen
  • Naar de speeltuin
  • Een voetbalwedstrijd organiseren
  • Zelf ijsjes maken
  • Pyjama party
  • Karaoke middag
  • Bioscoop avond thuis
  • Kunstwerken maken (knutselen, tekenen, schilderen)

Heb je zelf nog leuke tips die je (met de) kinderen kunnen doen in de zomervakantie? Laat ze dan achter in de comments!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.

De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Inhoudsopgave

BoekenBoeken
Klik Hier
BabyBaby
Klik Hier
Design en lifestyleDesign en lifestyle
Klik Hier
KlussenKlussen
Klik Hier
Deel deze blog:
Facebook
WhatsApp
Pinterest
LinkedIn

Ook interessant