Hoe stel je een zorgverzekering op maat samen?

Wij beoordelen dit product met een:

Aan het eind van het jaar hoor je vaak reclamespotjes op tv en op de radio, waarin gesproken wordt over een ‘zorgverzekering op maat’. Misschien heb jij je ook weleens afgevraagd wat ze hier nou precies mee bedoelen. De zorgverzekering is toch verplicht dus hoezo moet die dan op maat gemaakt worden? In dit artikel willen we je graag laten zien wat er bedoeld wordt met een passende zorgverzekering samenstellen. Ook laten we je zien hoe je dit kunt doen en hoe je kunt zorgen dat je volgend jaar veel minder voor je ziektekostenverzekering betaalt terwijl je er meer voor terugkrijgt.

Jouw zorgvraag in kaart brengen

Een zorgverzekering dekt de kosten van de zorg die je nodig hebt wanneer je ziek bent. Veel mensen denken dat ziek zijn niet in te plannen valt. Dat is in de praktijk toch niet helemaal waar. Je verzekering dekt namelijk ook kosten die je moet maken wanneer je bijvoorbeeld fysiotherapie moet hebben of wanneer je naar de tandarts gaat.

Deze behandelingen komen vaak niet uit de lucht vallen, met andere woorden: ze zijn planbaar. Dat geeft jouw de kans om een verzekering af te sluiten die deze behandelingen ook dekt. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor de zorgverzekering Univé. Deze kun je zo samenstellen dat je heel veel zorgkosten vergoed krijgt zonder dat je je daar een ongeluk voor hoeft te betalen. Zo kun jij jezelf de zorg geven die je nodig hebt voor een prijs waar je niet wakker van hoeft te liggen.

Waarmee maak je jouw zorgverzekering passend?

Als je jouw zorgvraag eenmaal helder hebt, kun je kijken welke opties je kunt kiezen voor je verzekering. Veel planbare zorg kun je verzekeren door aanvullende verzekeringen aan je basisverzekering toe te voegen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de tandartsverzekering. Weet je nu al dat je volgend jaar een aantal kronen moet laten vervangen, dan kun je dit jaar alvast een tandartsverzekering nemen. Onderaan de streep betaal je dan heel wat minder dan wanneer je alles zelf had moeten betalen. Dat is de kracht van een verzekering. Sterker nog; wanneer je meerdere extra’s aan je verzekering toevoegt, kun je steeds meer pakketkorting krijgen. Zo raak je dus steeds beter verzekerd, terwijl je daar naar verhouding steeds minder voor betaalt.

Stap eenvoudig over

Iedereen mag een keer per jaar van ziektekostenverzekering overstappen. Wij raden je daarom aan om ieder jaar weer even te kijken naar wat je aan zorg verwacht nodig te hebben en om dan diverse verzekeringen met elkaar te vergelijken. Je zult zien dat de ene verzekeringsmaatschappij heel andere tarieven vraagt dan de andere en dat terwijl de zorg misschien wel beter is.

Je kunt deze verschillen eenvoudig vinden door gebruik te maken van een van de vele online vergelijkingssites. Hier kun je aangeven wat je nodig hebt, vervolgens zie je wie jou de beste deal kan bieden. Wil je overstappen, dan kun je dat op de site aangeven en vervolgens wordt alles voor je geregeld. Je ziet het: overstappen en geld besparen is heel eenvoudig.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.

De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Inhoudsopgave

BoekenBoeken
Klik Hier
BabyBaby
Klik Hier
Design en lifestyleDesign en lifestyle
Klik Hier
KlussenKlussen
Klik Hier
Deel deze blog:
Facebook
WhatsApp
Pinterest
LinkedIn

Ook interessant