Zoveel soorten ringen maar welke past bij mij?

Het Gezinsleven - Personal Blog
Het Gezinsleven - Productreview
Het Gezinsleven - Sponsored blog

Wij beoordelen dit product met een:

Iedereen heef zijn of haar eigen stijl en daarom is het belangrijk om je sieraden zoals ringen aan te passen aan je stijl. Hiermee zorg je ervoor dat je sieraden wel opvallen maar juist omdat ze je complementeren en niet omdat ze afbreuk doen. Toch kan het lastig zijn om te bepalen of een bepaald sieraad bij je stijl past of niet. Dat geldt natuurlijk helemaal met ringen omdat je deze altijd ziet. Met onderstaande blog willen we je een beetje op weg helpen met het kiezen van de juiste ring.

Materiaal

Dit is misschien wel de belangrijkste afweging. Bij een bepaald materiaal hoort vaak een kleur of selectie aan kleuren en een bepaald prijskaartje. Wanneer je kijkt naar een edelmetaal als goud dan is de kleur geel(goud), rosé(goud) of wit(goud). Als je dit niet vindt passen bij je stijl dan kan je goud alvast schrappen van je lijstje. Aan de andere kant kan het ook zo zijn dat deze kleur perfect bij je past maar dan moet je nog wel kijken naar de prijs en of deze binnen je budget past. Het geluk is dat goud in verschillende gradaties verkrijgbaar is waardoor de prijsrange zeer uiteenloopt.

Materialen zoals zilver en metaal / rvs zijn een stuk gunstiger geprijsd maar kunnen ook zeker net zo mooi zijn als een variant in edelmetaal. Voor mensen die eigenlijk toch al geen fan zijn van ‘goud’ is zilver of metaal / rvs een prachtig alternatief. Bijkomend voordeel is dat goud een relatief zacht materiaal is waardoor deze dus eerder kan krassen.

Soort ring

Ringen zijn in veel verschillende soorten verkrijgbaar. Vooral damesringen hebben eigenlijk altijd wel een soort steen en als ze dat niet hebben dan een soort zegel met bijvoorbeeld een letter. De soort steen kan zeer uiteenlopend zijn qua materiaal, formaat, vorm en kleur en de meest bekende is toch wel de diamant. Dit soort ringen zijn enorm populair als verlovingsring of bijvoorbeeld bij het bereiken van een mijlpaal. Wanneer je kijkt naar een ring met een echte diamant dan gaat de prijs al snel richtingen de enkele honderden euro’s. Dit zijn niet echt aankopen je de vaak doet vandaar dat ze ook populair zijn bij belangrijke gelegenheden.

Gunstig geprijsde ringen

Wil jij een gouden ring met een diamant maar wil of kan je er niet zoveel geld voor betalen dan zijn er ook alternatieven die er op het oog hetzelfde uitzien. In plaats van solide gouden ringen heb je ook vergulde ringen. Dit wil zeggen dat er alleen een goud randje om de ring zit wat er voor zorgt dat de prijs gunstiger is. In plaats van een diamant kan je ook kiezen voor een zirkonia steen.

Zirkonia is synthetisch kristal wat kunstmatig gemaakt is. Met het blote oog zullen niet veel mensen het verschil zien maar de steen glinstert wel net zo mooi als een diamant. Een vergulde ring met een zirkonia steen kan je al vinden onder €100,- terwijl je voor een ”echte” gouden ring met diamant al minimaal €300,- betaalt.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.

De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Het Gezinsleven - Personal Blog
Het Gezinsleven - Productreview

Inhoudsopgave

BoekenBoeken
Klik Hier
BabyBaby
Klik Hier
Design en lifestyleDesign en lifestyle
Klik Hier
KlussenKlussen
Klik Hier
Deel deze blog:
Facebook
WhatsApp
Pinterest
LinkedIn

Ook interessant