Haal alles uit de zomer met een zwembad in je tuin

Het Gezinsleven - Personal Blog
Het Gezinsleven - Productreview
Het Gezinsleven - Sponsored blog

Wij beoordelen dit product met een:

Bijna alle kinderen (en misschien zelfs ook volwassenen) zijn tijdens de vakantie niet uit het zwembad weg te slaan. Ook mijn eigen kinderen kunnen maar geen genoeg krijgen van water en daarom dat wij ook regelmatig een lekker dagje gaan zwemmen. Maar hoe fijn zal het zijn dat wij met deze zomerse temperaturen gewoon heerlijk thuis in de tuin zouden kunnen zwemmen? Een opzetzwembad in je tuin is dan ook een heerlijk alternatief, je hoeft niet weg van huis en je kinderen kunnen toch heerlijk zwemmen. Maar wat voor zwembad is dan de beste keuze voor in jouw tuin? In deze blog gaan wij hier verder op in.

Een mooi opzetzwembad voor in de tuin

Als we gaan kijken naar de zwembaden voor in de tuin en we willen niet direct een vast bad ingraven dan komen we al snel uit bij twee verschillende keuzes, namelijk een opblaasbaar zwembad of een frame zwembad. Ik heb de voor- en nadelen van deze baden voor je op een rijtje gezet zodat je ook zelf gemakkelijker de juiste keuze kunt maken voor jouw situatie.

opblaasbaar zwembad

Opblaasbaar zwembad

Iedereen kent dit wel en wellicht heb je deze zelf vroeger ook al gehad. Een opblaasbaar bad is veelal klein en laag waardoor deze voornamelijk geschikt zijn voor kleinere kinderen. Het echte zwemmen is hier dan ook niet van toepassing maar je kunt wel even lekker afkoelen.

Voordelen

 1. Makkelijk te installeren
  Je zet dit bad gemakkelijk en snel op. Deze zijn veelal wat kleiner van formaat waardoor je deze gemakkelijk en snel alleen kunt opzetten.
 2. Goedkoop in aanschaf
  Een opblaasbaar bad is over het algemeen een stuk goedkoper dan een frame zwembad. Mocht het bad stuk gaan dan is dat ook minder erg. Ook bij de opblaasbare varianten heb je natuurlijk ook duurdere exemplaren, deze zijn dan ook van een betere kwaliteit.
 3. Weinig tot geen onderhoud
  Een opblaasbaar zwembadje is meestal kleiner van formaat en behoeft dan ook geen pomp en of chloor. Na gebruik laat je het badje leeg en de volgende keur vul je hem opnieuw. Omdat deze een stuk kleiner is kan je hem ook snel opnieuw vullen.
 4. Klein van formaat
  Vanwege de vele verschillende afmetingen is er voor elke tuin wel een exemplaar te verkrijgen.
 5. Sneller warm
  Omdat deze zwembaden vaak klein van formaat zijn warmt ook het water vele malen sneller op dan bij een groot zwembad.

Nadelen

 1. Levensduur
  Een opblaasbaar bad kan natuurlijk lek gaan, kinderen schuiven over de rand heen en deze heeft dan ook veel te lijden. Daarnaast kan het bad ook lucht verliezen voor bijvoorbeeld de zon waardoor het zijn vorm gaat verliezen.
 2. Slecht voor het gazon
  Een opblaasbaar zwembad kan je erg snel opzetten en installeren, hierdoor zet je hem wellicht ook even snel op het gras neer. Zorg er dan voor dat je dit nooit langer dan 1 a 2 dagen laat staan, anders is direct je gazon kapot en krijg je een grote gele plek die weer moet herstellen.
groot zwembad met palen

Een frame zwembad

Ben je toe aan een groter opzetzwembad welke je kunt laten staan? Kijk dan naar een frame zwembad, deze zijn stukken groter van formaat, hebben een langere levensduur en beschikken over een pomp om het water te zuiveren. Ook hiervoor heb ik de voor- en nadelen voor je op een rij gezet.

Voordelen

 1. Grotere formaten
  Een frame zwembad is over het algemeen een stuk groter en dieper dan een opblaasbare variant. Dit maakt dit bad dan ook meer geschikt voor grotere kinderen die echt willen zwemmen.
 2. Langere levensduur
  Het frame zwembad gaat meestal langer dan een aantal jaar mee. Deze baden zijn dan ook een stuk steviger en dus ook duurzamer.
 3. Eenmalig vullen en schoonhouden met pomp en tabletten
  Het water in dit bad ga je niet dagelijks verversen. Het water wordt schoon gehouden met behulp van een pomp en chloortabletten.

Nadelen

 1. Installeren kost meer tijd
  Het opbouwen van een frame zwembad kost meer tijd dan het opzetten van een opblaasbaar exemplaar. Daarbij is het ook aan te raden om dit samen met iemand te doen in plaats van alleen.
 2. Zorg voor een vlakke ondergrond
  Dit opzetzwembad is over het algemeen erg groot en hier past dan ook veel water in. Het is dan ook belangrijk dat je een sterke en vlakke ondergrond hebt.
 3. Veel water
  Een groter maar vooral ook dieper (hoger) bad betekent ook meer inhoud en dus water. Het zal dan ook enige tijd duren voordat het bad volledig gevuld is.
 4. Meer onderhoud
  Het water uit een frame zwembad ga je niet zo vaak vervangen als bij een opblaasbaar bad. Dat betekent dan ook dat je dit moet onderhouden, je moet de waardes van het water meten en zonodig chloor toevoegen etc.
 5. Water verwarmen duurt lang
  Meer inhoud betekent ook dat je langer moet wachten totdat het water is opgewarmd. Met een hittegolf zoals nu is dat geen probleem maar het is zeker iets om rekening mee te houden.

Heb je nog andere tips voor onze lezers betreffende het kiezen van het juiste bad voor in de tuin? Laat deze dan achter in de comments hieronder.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.

De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Het Gezinsleven - Personal Blog
Het Gezinsleven - Productreview

Inhoudsopgave

BoekenBoeken
Klik Hier
BabyBaby
Klik Hier
Design en lifestyleDesign en lifestyle
Klik Hier
KlussenKlussen
Klik Hier
Deel deze blog:
Facebook
WhatsApp
Pinterest
LinkedIn

Ook interessant