5x waarom je naar Zwitserland wil voor wintersport

Wij beoordelen dit product met een:

Nog even en je staat weer met een rode neus in de sneeuw te genieten van de zon. In Europa zijn er prachtige plekken om te kunnen genieten van de wintersport. Zwitserland is één van de landen die in deze lijst thuishoort en voor velen zelfs op de eerste plek staat. Waarom Zwitserland een echt genot is voor wintersporters leggen we je hieronder uit. 

Echt gezellig

Onderhand zijn er veel prachtige, moderne wintersportdorpen te vinden in Europa. Maar in Zwitserland kan je de echte authentieke wintersportdorpjes nog vinden, waar je kan genieten van de rust en gezelligheid die je in kerstfilms ziet. Knusse, verlichte steden aan de voet van de Alpen, waar wintersport niet alleen voor toeristen een genot is; dat vind je in Zwitserland.

Hoge bergen 

De hoogste bergen van de Alpen liggen onder andere in Zwitserland. Vandaar dat er in Zwitserland ook vele skigebieden te vinden zijn met sneeuwzekerheid. Zo weet je zeker dat je met je sneeuwlaarzen door de sneeuw loopt onderweg naar de piste en niet door de modder. Het is namelijk wel zo fijn dat je niet afhankelijk wordt van een sneeuwmachine. De sneeuw op de bergen en in de skidorpen maakt de sfeer nou eenmaal net een stukje magischer.  

Uitstapjes 

Van prachtige dorpjes tot een bezoek aan Bern, in Zwitserland is er veel meer te doen dan alleen wintersport. Zo is het voor velen een echte traktatie om met de rode trein een besneeuwde berg op te rijden en van het uitzicht te genieten. Steeds meer mensen reizen daarom ook met de treinen van NS International naar hun wintersport in Zwitserland in plaats van met de auto. Dit is sneller en geeft je de mogelijkheid om echt te kunnen genieten van het Zwitserse landschap.  

Veilig in het dorp spelen

Voor ouders is het wel zo fijn dat ze zeker kunnen zijn over de veiligheid van hun kinderen. Vroeg in de morgen spelen in de sneeuw voelt dan vertrouwd in een autovrij dorp, waarvan er in Zwitserland meerdere zijn. Zo kan je een oogje in het zeil houden, zonder je zorgen te hoeven maken over het verkeer.

Culinaire reis 

Naast de prachtige dorpjes, sneeuwzekerheid en uitstapjes, heeft Zwitserland ook genoeg te bieden op het gebied van heerlijk eten. Van de traditionele schnitzels tot heerlijke kaasfondues, raclette en de bekende Zwitserse chocolade; in Zwitserland is er van alles te proeven en uit te proberen. Zo is er meer dan genoeg te ontdekken, ook op het gebied van eten.  

Dankzij de authentieke dorpen, rust, gezelligheid en sneeuwzekerheid is Zwitserland een echt droomland voor wintersporters. Wanneer je nog op zoek bent naar de perfecte plek voor je wintersportvakantie is het altijd slim om te kijken wat er in Zwitserland te beleven is.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.

De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Inhoudsopgave

BoekenBoeken
Klik Hier
BabyBaby
Klik Hier
Design en lifestyleDesign en lifestyle
Klik Hier
KlussenKlussen
Klik Hier
Deel deze blog:
Facebook
WhatsApp
Pinterest
LinkedIn

Ook interessant